60. godišnjica bikinija
0

Ursula Andress "božica bikinija" već 47 godina

Sarajevo-x.com
Bondova djevojka, najpoznatija po kadru u kojem izlazi iz mora u filmu "Dr. No", prva je na listi žena kojima najbolje stoji bikini. Riječ je, naravno, o Ursuli Andress, švicarskoj ljepotici i seks simbolu iz 1960-ih.

U anketi povodom 60. godišnjice bikinija, kada je ovaj odjevni predmet ušao na velika vrata na američku modnu scenu, učestvovalo je 1.000 žena.

Rezultati su pokazali da se anketiranim više sviđaju žene s oblinama, nego mršavice kakve su danas u modi, piše Daily Telegraph.

Andress je zasjela na vrh liste, zahvaljujući filmu snimljenom prije 47 godina, a odmah iza nje, na drugom mjestu, našla se glumica i TV voditeljica Kelly Brook. Učesnice u anketi su visoku ocjenu dale ovoj ljepotici najviše iz razloga što joj, zbog bujnih grudi, gornji dio bikinija odlično stoji.

Na trećem mjestu, našla se Brigitte Bardot, glumica koja se na vrhuncu karijere odlučila povući s filma i posvetiti zaštiti životinja, a koja je bila i ostala poznata kao "bikini djevojka".

Zahvaljujući nedavno snimljenim fotografijama, oskarovki Helen Mirren pripalo je četvrto mjesto top liste, jer je pokazala da godine ne trebaju biti prepreka da se lijepo izgleda u bikiniju i u 64. godini.

Lista deset "božica bikinija" svih vremena:

  1. Ursula Andress
  2. Kelly Brook
  3. Brigitte Bardot
  4. Helen Mirren
  5. Halle Berry
  6. Myleene Klass
  7. Elle Macpherson
  8. Megan Fox
  9. Gisele Bundchen
  10. Jessica Alba