|

Urednica Voguea princeza Deena Abdulaziz u kreaciji Kaftan studija

Urednica Voguea princeza Deena Abdulaziz u kreaciji Kaftan studija
802
Klix.ba
8.3.2017. u 10:30
0
komentara
802

dijeljenja
1/5 Pharrell Williams i Deena Abdulaziz (Foto: Vogue/François Goizé)
2/5 Pharrell Williams i Deena Abdulaziz (Foto: Vogue/François Goizé)
3/5 Deena Abdulaziz (Foto: Vogue/François Goizé)
4/5 Foto: Vogue/François Goizé
5/5 Virginie Mouzat i Deena Abdulaziz (Foto: Vogue/François Goizé)
Princeza Deena Abdulaziz, urednica Vogue Arabia, nosi kreaciju bosanskohercegovačkog Kaftan studija.
U organizaciji Vogue magazina i Vanity Faira održana je završna gala večera ovogodišnjeg Paris Fashion Weeka na kojoj su prisustvovala najvažnija imena svjetske modne industrije.

Tim povodom urednica Vogue Arabia, princeza Deena Abdulaziz je odjenula dizajnerski komad iz nedavno objavljene kolekcije bosanskohercegovačkog Kaftan studija. Princeza Deena poznata po svom istančanom dizajn ukusu i modnom stilu, vlasnica cijenjenog concept storea D'NA, je i lovac na talente te je među prvima u svijetu mode prepoznala i podržala dizajnerska imena kao što su Prabal Gurung, Jason WU, Erdem, Osman, Mary Katrantzau, sada također pomno prati i rad našeg Kaftan studija te je za ovu svečanu priliku namjenski odabrala zlatni model iz Kaftanove kolekcije.

Svečanoj večeri su prisustvovali muzičar Pharrell Williams, italijanska modna novinarka Anna Dello Russo, legendarna modna novinarka Suzy Menkes, glavni i odgovorni urednici svih Vogue izdanja (US, UK, Francuska, Italija, Japan, Turska, Njemačka, itd.), fashion i style direktor W magazina Edward Enninful i glavni urednik Stefano Tonchi, modna direktorica Style.com Yasmin Sewell, kao i glavni urednici svih globalnih Vanity Fair izdanja. Domaćin večeri je bio Jonathan Newhouse predsjednik i izvršni direktor Condé Nast International.

Kaftan studio je još jednom potvrdio da njihov vrijedan rad i kvalitetan dizajn ne poznaje granice te da imamo sjajne dizajnerice kreativne i talentovane sestre Nerminu Hodžić i Eminu Hodžić Adilović zahvaljujući kojima se u regiji, ali i svijetu čuje dobar glas o Bosni i Hercegovini i kada je riječ o modi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.