Znatna razlika
23

Umjetna inteligencija otkrila: Ovako bi sestre Kardashian izgledale bez estetskih korekcija

I. B.
Sestre Kardashian-Jenner (Foto: Instagram)
Sestre Kardashian-Jenner (Foto: Instagram)
Mnoge slavne osobe sklone su estetskim korekcijama kako bi izgledale što ljepše i mlađe. Međutim, ponekad znaju otići toliko daleko da ih tokom godina teško možemo prepoznati. Popularni snimak pokazao je kako bi sestre Kardashian izgledale da su ostale odane prirodnoj ljepoti.
Slavna porodica poznata je po svojoj ljubavi prema kozmetičkim korekcijama, a u snimci koju su podijelili popularni australski streameri Vandahood Live, izgledaju dosta drugačije od izdanja u kakvim smo ih inače navikli vidjeti.

Oni su uz pomoć umjetne inteligencije pokazali kako bi Kim Kardashian, Kylie Jenner, Khloe Kardashian, Kris Jenner i Kourtney Kardashian danas izgledale bez kozmetičkih zahvata.

U objavi koju su pregledala preko 2 miliona ljudi, reproduciraju se snimke iz prošlogodišnjeg specijala "Keeping Up with the Kardashians" uz dorađene verzije istog isječka.

@vandahoodlive Which Kardashian or Jenner do you think had the biggest transformation? @Rugged snake #kardashians #kyliejenner #plasticsurgery #vandahoodlive #ai ♬ original sound - VandahoodLive

Streameri su koristili AI programe kao što su Deep Face Lab, FaceApp i EbSynth kako bi stvorili što realističnije verzije lica slavnih, ali i programe poput onih za prilagodbu određenih detalja, poput tona kože i proporcija lica.

"Koristili smo tri različita AI softvera i dva različita standardna grafička softvera kako bi to izveli", rekao je Keith iz Vandahood Livea.

Među najočitijim razlikama između originalne i izmijenjene verzije je svakako Kylie čija je transformacija najuočljivija.

Kylie je ranije priznala da je stavljala filere u usne kako bi ih dodatno popunila, dok je Khloe nedavno potvrdila da je operisala nos.

Kylie Jenner
Kylie Jenner

Kyliena nesigurnost proizašla je iz komentara dečka koji joj se sviđao dok je bila tinejdžerka.

"Dečko kojeg sam poljubila rekao je: 'Usne su ti vrlo male, ali se dobro ljubiš. Nisam mislila da ćeš biti dobra u ljubljenju'", prisjetila se Kylie i rekla kako se potom osjećala neugodno, kao da je niko ne želi poljubiti.

Iako su mnogi sugerisali da je operisala i svoj nos, grudi te radila brazilsko podizanje stražnjice, čime se postiže oblik pješčanog sata, ona je sve do danas negirala da je ikada išla pod nož.

"Ljudi misle da sam cijela otišla pod nož i potpuno rekonstruisala svoje lice, što je potpuna laž. Ne bih to nikad učinila. Ne razumiju što dobra frizura, šminka, kao i fileri, zapravo mogu učiniti", govorila je ranije.

Kyliena starija polusestra Khloe otkrila je prošle godine da je 2019. godine operisala nos.

Khloe Kardashian
Khloe Kardashian

"Uvijek sam željela srediti svoj nos. On je nešto što se nalazi nasred tvog lica i strašilo me kako će to izgledati. Ali konačno sam skupila hrabrosti i učinila to. Dopada mi se", objasnila je Khloe.

Zvijezda je također priznala da je koristila filere i probala botoks, iako tvrdi da je imala "užasnu reakciju" na njega.

I Khloe je odavno na meti kritika zbog korekcija, a mnogi fanovi primjećuju kako kako često pretjeruje s "uljepšavanjem" svog lica i tijela na Instagramu. Nagađalo se i kako je stavljala implantate u stražnjicu, što je ona negirala.

Kim, najpoznatija sestra Kardashian, proslavila se svojom figurom pješčanog sata i besprijekornim izgledom, no dugo se nagađalo o tome stoje li iza svega kozmetički zahvati i korekcije.

Kim Kardashian
Kim Kardashian

U intervjuu za Allure prošle godine, Kim je tvrdila da nikad nije imala filere i da se tokom godina odlučila na tek "malo botoksa".

Svojim intervjuom izazvala je oštre komentare, budući da su mnogi smatrali kako Kim laže.Dosta se nagađalo da je Kim operisala i svoj nos te se podvrgnula liposukciji ili brazilskom podizanju stražnjice, što je ona nastavila demantirati.

Reality zvijezda je ove godine doživjela priličnu transformaciju nakon što je pokazala znatno vitkiju figuru. Kim je priznala da je smršala 16 kilograma uoči Met Gale, a nakon toga je izgubila još 5 kilograma zbog čega je razlika još uočljivija.