Udružene predstavljaju novu kolekciju na velikoj decembarskoj zabavi pletenja u Sarajevu

Klix.ba
29.11.2017. u 09:57
73
8
Udružene predstavljaju novu kolekciju na velikoj decembarskoj zabavi pletenja u Sarajevu
73
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Na velikoj decembarskoj zabavi pletenja koju Udružene tradicionalno organiziraju početkom decembra u hotelu Evropa, ljubiteljima mode i ručno rađenih odjevnih predmeta bit će predstavljena nova kolekcija Udruženih za jesen/zimu 2017/2018.
Ovo je peta kolekcija Udruženih rađena od najfinijih prirodnih materijala, a novu kolekciju čine dvije kategorije modela. Prvu odlikuje tanka nit, čiste i ravne linije, modeli pleteni u jesenjim bojama dok novinu predstavljaju modeli nosivi sa oba lica. Kolekcija se sastoji od velikih šalova, kapa i okovratnika, rukavica i džempera od 100 posto baby alpake, vrlo mekane i tople vune bojene ekološkim bojama.

Drugi dio kolekcije donosi voluminozne modele za koje je korištena deblja vuna i mustre sa velikim pletenicama koje imaju 3D efekat. Za ovaj dio kolekcije prekrivača, ponča, džempera, rukavica, šalova i okovratnika korišteni su 100% vuna, 100% kašmir i mješavina vune, alpake i kašmira.

Kolekciju je dizajnirao kreativni tim Udruženih predvođen Nadirom Škaljić-Mingasson, a isplele su vrijedne pletilje Udruženih. Ovogodišnja kolekcija bit će promovirana na cjelodnevnoj velikoj decembarskoj zabavi pletenja 1. decembra u hotelu Evropa od 11 do 21 sat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: