22. februara
9

Udružene otvaraju Centar za obuku i usavršavanje tehnika ručnog rada "Arts & Crafts"

Klix.ba
Nakon pet godina rada i gotovo 100.000 komada pletenine urađene za međunarodne klijente, Udružene proširuju svoje aktivnosti otvaranjem Centra za obuku i usavršavanje tehnika ručnog rada "Arts & Crafts".

Od kraja februara, Udružene će u ovom centru svakodnevno organizirati usavršavanje znanja i vještina svojih pletilja kao i obuku novih članica udruženja. U večernjim terminima kroz različite kurseve omogućit će polaznicima i polaznicama, kojima je ručni rad hobi ili će to tek postati, da se upoznaju sa različitim tehnikama pletenja, heklanja, filcanja i dizajniranja.

Kursevi će biti organizirani za početnike i napredne polaznike u manjim grupama, a planirani su i edukativni programi za djecu kao i majstorski časovi namijenjeni studentima dizajna, a organizirani u saradnji sa međunarodnim modnim kućama za koje Udružene izrađuju ručno rađenu pleteninu. Centar će funkcionirati i kao showroom u kojem će Udružene izlagati svoje kolekcije.

Povodom otvaranja Centra "Arts & Crafts" u četvrtak, 22. februara, Udružene organiziraju Dan otvorenih vrata i pozivaju vas da ih posjetite u periodu od 10 do 19 sati u novoosnovanom Centru za obuku Udruženih, na adresi Obala Kulina bana 22.

Zahvaljujući podršci partnera, Udružene su u mogućnosti organizirati različite programe i aktivnosti namijenjene amaterima i profesionalcima zainteresiranim za njegovanje vještina ručnog rada.