Fashion Emergency
921

Učenica Druge gimnazije organizovala modnu reviju i novac donirala Roditeljskoj kući

Klix.ba
Adela Hodžić, Foto: Vanja Lisac
Na humanitarnoj modnoj reviji koju je 2. februara u prostoru nekadašnjeg Sa kluba organizirala učenica Druge gimnazije Lamija Dervanović u saradnji s modnom dizajnericom Adelom Hodžić prikupljeno je 1.230 KM za Roditeljsku kuću.

"Bilo je teško organizovati projekt, ali zahvaljujući Adeli i podršci koju sam imala rezultat je nadmašio moja očekivanja. Ljudi su se rado odazvali i prije svega zabavili. Nadam se da ću imati priliku u budućnosti raditi na organizaciji sličnih događaja, a ovo je bilo interesantno iskustvo iz kojeg sam mnogo naučila", rekla je Lamija.

Dodala je kako će uskoro imati sastanak s predstavnicima Roditeljske kuće te kako će sav prikupljeni novac biti doniran.

Dizajnerica Adela Hodžić, koja je na ovoj reviji predstavila svoju novu kolekciju, nije krila zadovoljstvo što je dio ovakvog projekta.

"Biti u mogućnosti pomagati drugima je nešto najljepše, a privilegija je bila predstaviti svoj rad i novu kolekciju na ovakav način. Moram pohvaliti Lamiju koja je tako mlada, a već organizira događaje koji imaju za cilj pomagati onima kojima je najpotrebnije. Nadam se da će ovo što smo uradile dati ideju mnogima te da će u budućnosti biti realizovano više ovakvih projekata", rekla je Adela.

Za muziku na humanitarnoj reviji za Roditeljsku kuću bio je zadužen Klabika Collective, a specijalni gost bila je Dalal Midhat. Oficijelne fotografije nove kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine, koja je predstavljena na Fashion Emergency reviji, radila je bh. fotografkinja Vanja Lisac. Uskoro će biti predstavljene i oficijelne fotografije iz nove kolekcije Adele Hodžić.