Moda i ljepota
7

U Zenici predstavljene avangardne, svadbene i frizure za 2015. godinu

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici sinoć je održana revija frizera "Charm's hairstyles" u organizaciji frizerskog salona "Charm" iz Zenice koji je večerašnjim događajem obilježio 20 godina svog uspješnog rada i postojanja.

Na sinoćnjoj reviji frizura svoje sposobnosti su pokazale i druga eminentna imena frizerskog svijeta iz zemlje i regiona, među kojima su višestruko nagrađivani frizeri, frizeri Udruženja frizera Srednjobosanskog kantona te jedan od najboljih svjetskih frizera Stipe Filipović.

Svadbene i avangardne frizure večeras su predstavile mlade Zeničanke i mladi Zeničani, a vlasnica frizerskih salona "Charm" Sabina Karić je nakon revije izjavila da je ovaj događaj bio jedini način da pokažu svoje sposobnosti.

"Ove godine slavimo 20 godina postojanja i zbog toga smo organizovali ovu reviju frizura koja nam daje priliku da naši sugrađani vide nešto što se događa na svjetskoj sceni. Jedini način da pokažemo rezultate naših seminara i kursova jeste kroz revije jer to ne možemo pokazati u salonima", izjavila je Karić.

"Charm" je u okviru revije frizura organizovao i humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Zeničanina Filipa Blaževića koji boluje od teškog oblika akutne leukemije.

"Mi uvijek sudjelujemo u humanitarnim akcijama, a kutije za prikupljanje novčanih sredstava za Filipa smo imali u našim salonima. Večeras (sinoć op.a.) smo zaokružili priču na ovoj reviji gdje su djevojke nosile kutije, a ljudi su od srca donirali koliko su bili u mogućnosti", zaključila je Karić.