Moda i ljepota
63

U srijedu prvo noćno izdanje Lucky Marketa u Sarajevu

Klix.ba
Prvo noćno izdanje Lucky Marketa bit će organizirano u srijedu, 10. jula, ispred Katedrale u Sarajevu.

Organizator Marketa je Asocijacija Kreativaca, čiji vam članovi poručuju: Zamislite želju i ostvarit će vam se!

Izdanje Lucky Night Marketa održat će se u saradnji sa Fondacijom Pomozi.ba u kampanji "Kreativci za prava djece", u okviru koje će građanima biti ponuđene dječije igračke po simboličnim cijenama. Prihod od prodaje doniranih igračaka Fondacija Pomozi.ba dodijelit će socijalno ugroženim porodicama u BiH.

Na deset štandova prvi put će se predstaviti kreativci iz svih dijelova BiH i drugih kulturnih sredina svojim unikatnim radovima od žice, kože, kamena... U ponudi će biti predmeti u decoupage tehnici, dizajnerski nakit, nakit od žice, recikliranog papira, tašne od eko kože i recikliranih plastičnih kesa, heklani nakit i asesoari, predmeti od poludragog kamenja, prirodna handmade kozmetika i domaći chic kolačići... Na Lucky Night Marketu predstavit će se i Aida Korman kolekcijom nakita pod nazivom "Broken Doll".

"Ubilježimo Sarajevo na mapu evropskih metropola, poznatu i po Lucky Marketu. Jer LM je spoj zanata, umjetnosti i dizajna na jednom mjestu. Mjesto na kojem ćete se rado fotografisati, a pri tome pomoći Kreativcima da plasiraju i nastave svoj autorski rad. Proživite jednu noć drugačije od ostalih, dođite i družite se s Kreativcima", poručuju organizatori.

Lucky Night Market trajat će od 19:00 do 00:30 sati.