U Sarajevu počinje modni festival European Fashion Passport: Među učesnicima i bh. dizajneri

U Sarajevu počinje modni festival European Fashion Passport: Među učesnicima i bh. dizajneri
110
E. Sk.
20.9.2019. u 15:36
13
komentara
110

dijeljenja
U Sarajevu počinje modni festival European Fashion Passport: Među učesnicima i bh. dizajneri
Krajem ovog mjeseca, tačnije od 27. do 29. septembra Sarajevo je domaćin modnog festivala European Fashion Passport 2019.
Učesnici festivala su modni dizajneri iz dvadeset europskih zemalja. Publika će imati priliku uživati u 30 dizajnerskih revija koje će se održati u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR-u) 27. i 28. septembra.

Organizatori festivala su u konkurenciji više od sto europskih mladih modnih dizajnera izabrali 30 njih koji će svoje kolekcije predstaviti u Sarajevu. Art direktor European Fashion Passporta 2019 je poznati bh. dizajner Adnan Hajrulahović Haad.

Khaldoun Sinno, zamjenik ambasadora Delegacije EU u BiH će otvoriti European Fashion Passport 2019. na radionici koja će se održati u zgradi delegacije EU u BiH.

U toku projekta dizajnere očekuju još tri radionice. B2B radionica s predstavnicima industrije, Kreativna radionica s mladim fotografima u BiH, te praktična radionica u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn. Bh. predstavnici na European Fashion Passportu su studenti Tehničkog Fakulteta u Bihaću, odsjeka za Tekstilni dizajn.Cilj projekta je da pored prezentacije i revija dizajneri dobiju mogućnost dodatne edukacije, zajedničkog rada, ali i izgradnje europskog tržišta i modne scene Europe u segmentu mladih modnih dizajnera.

Pored navedenih aktivnosti planirano je i druženje s gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom u sarajevskoj Vijećnici, posjeta Sarajevsko-Trebevićkoj žičari, grupna projekcija filma "Scream for me Sarajevo", zajedno sa rediteljem filma Tarikom Hodžićem i producentom filma Adnanom Čuharom, koktel u Španskoj i Švedskoj Rezidenciji, te posjeta Svrzinoj kući i mnogo drugih zanimljivih sadržaja.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...