Luckasta ljetna zabava
0

U četiri bh. grada stiže "Kinđurijada 2009"

Sarajevo-x.com
Jedinstveni party nazvan "Kinđurijada 2009" i ove godine tradicionalno se obilježava u našoj zemlji. Kao i prethodnih godina, ima za cilj mladim ljudima ponuditi nešto novo, drugačije i originalnije.

U četiri bosanskohercegovačka grada u junu će biti održan "totalno unikatni party" koji spaja svijet mašte i moderan način zabave u sveobuhvatno "maskirano ludilo".

"Kinđurijada" je nastala spontanim prijateljskim okupljanjem, a za samo nekoliko godina uspjela je na jednom mjestu okupiti brojne "nakinđurene" posjetioce, osobe koje se maštovito odjevaju, ali nemaju priliku da tu svoju maštovitost izraze u svakodnevnom životu.

Ove godine "Kinđurijada" će biti još originalnija nego prije, jer će učesnici imati priliku da se prošetaju "anti-fashion pistom", a oni najmaštovitiji/najzabavniji/najoriginalniji, imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade. Uz sve to, tim profesionalnih šminkera će se pobrinuti da dodatno "nakinđure" posjetioce, javljaju organizatori.

Zbog velikog interesovanja "Kinđurijada 2009" će se održati u Sarajevu (Dom mladih 5. juna), Mostaru (Klub Pećina 16. juna), Tuzli (Dom mladih 20. juna) i Banjaluci (Klub Kruna 26. juna).

Za muzički dio programa biti će zaduženi bh. DJ-evi, te kao specijalni gosti, poznata sarajevska grupa "Velahavle".