Higijena je važna
9

Trikovi koji će vam pomoći da ostanete svježi kada nemate vremena za tuširanje

DP
Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay
Održavanje higijene je važno kako bi ostali čisti, a koža zaštićena. Međutim, postoje trenuci kada se jednostavno nemamo vremena istuširati, na primjer dok putujemo. Kada se to dogodi, važno je uspostaviti određene navike koje će vas spriječiti da neugodno mirišete.

Ako želite izgledati svježe i kada se nemate vremena istuširati probajte ovih 10 savjeta.

Koristite ulje za tijelo

Najbolje bi bilo da koristite parfemsko ulje za tijelo umjesto običnog parfema jer će u ovom slučaju miris ulja trajati duže na vašoj koži. Uvijek možete odabrati suptilan, prirodniji miris koji ćete mazati na kožu nekoliko puta tokom dana.

Koristite baby vlažne maramice

Ove maramice su odlična opcija za otklanjanje neugodnih mirisa jer eliminiraju i bakterije koje su odgovorne za stvaranje tih mirisa.

Koristite veću količinu dezodoransa

Dezodorans vam pomaže da otklonite miris znoja. Dodatni će slojevi pojačati učinak spreja i ubit će bakteriju.

Promijenite donje rublje

Ljudi se jako znoje u predjelu intimnog područja i zato bi bilo najbolje da češće mijenjate donje rublje kako biste smanjili miris znoja koji se stvara u tom području.

Promijenite čarape

Vaša stopala su jedan od dijelova tijela koji se najviše znoji, što prouzrokuje jako neugodan miris. Redovito mijenjanje čarapa smanjit će njegovu pojavu. Bright Side vam preporučuje da probate staviti talk unutar obuće jer bi on trebao smanjiti znojenje.

Izbjegavajte obroke koji sadrže luk i jake začine

Hrana s jakim mirisima i aromom može samo pojačati neugodan miris tijela zato je najbolje da u situacijama u kojima nemate mogućnost da se okupate, jedete blagu i nezačinjenu hranu.

Izbjegavajte usku odjeću

Uska odjeća grije nekoliko važnih dijelova vašeg tijela, oni se znoje i na kraju ispuštaju neugodan miris. Široka će vam odjeća pomoći da duže ostanete svježi.

Koristite suhi šampon

Suhi šampon revitalizira vašu kosu i otklanja njen mastan izgled. Ovaj će šampon vašoj kosi dati svjež izgled i miris, ali i volumen.

Nosite traku za kosu

Ako vam ponestane suhog šampona ili ga jednostavno ne želite koristiti, uzmite traku za kosu ili maramu. Odabirom odgovarajuće frizure, marama ili traka prikrit će masnu kosu i njen neugodan miris.

Hidrirajte kožu

Hidratacija vam također može pomoći da izgledate svježe i čisto. Pijte dosta tekućine i koristite mirisne kreme kojima ćete dodatno hidrirati kožu.