Giuliana Farfall
60

Transrodni model prvi put na naslovnici njemačkog izdanja Playboya

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Transrodni model prvi put će krasiti naslovnicu njemačkog izdanja Playboya. Riječ je o 21-godišnjoj Giuliani Farfall koja je javnosti poznata kao takmičarka emisije Germany’s Next Top Model koju vodi Heidi Klum.

"Dragi moji, nalazim se na posljednjoj naslovnici Playboya i veoma sam ponosna na rezultat. Nadam se da će vam se svidjeti kao i meni", napisala je na svom Instagram profilu ispod fotografije na kojoj pozira u toplesu.

Giuliana Farfalla rođena je kao Pascal Radermacher u gradu Breisgau na jugozapadu Njemačke, a operaciju promjene spola imala je kada joj je bilo 16 godina.

Glavni urednik Florian Boitin kaže da je Farfalla "predivan primjer borbe za pravo na određenje vlastitog identiteta". Ovaj potez je u skladu s tradicijom preminulog utemeljitelja časopisa Hugha Hefnera koji se protivio bilo kakvom obliku isključivosti i netolerancije.

Osim toga, ovo nije prvi put da Playboy podržava transrodne modele. U oktobru prošle godine je francuski model model Ines Rau ušla u historiju kao prva Payboyeva transrodna "zečica".