Neizostavan detalj
7

Torba koju svaki muškarac treba imati

Klix.ba
Za sve poslovne muškarce muška torba postala je neizostavan detalj. Pogotovo ako na posao nosite laptop, razne dokumente, bateriju za punjenje ili pak obrok.

No, kako Deutsche Welleov stručnjak za poslovno odijevanje Gerhard Elfers savjetuje, morate naći pravu torbu.

"Možda sam dosadan što stalno pričam o odijelima i to nije samo zbog toga što mislim da je odijelo najbolje za muškarce koji imaju više od 30 godina, već i zbog toga što dolaze sa sakoima, a sakoi imaju džepove", kaže Gerhard Elfers.

Sve ono što vam stalno treba biti pri ruci jednostavno stavite u džepove, od mobilnog telefona, novca do kreditnih kartica.

Međutim, ako vaša poslovna svakodnevnica iziskuje nošenje laptopa, raznih dokumenata ili kući pripremljenog obroka onda će vam torba biti prijeko potrebna.

Ono što ne biste trebali nositi je klasična aktovka, jer je ona odavno demode, muške torbice koje su veoma retro i naravno ruksak, jer niti ste pošli u školu, niti ste njemački turista.

"Svoj laptop, bateriju i sve ostalo što vam treba u toku dana stavite u jednu ovakvu kožnu torbu, pobrinite se da izgleda elegantno, jednostavnog dizajna i da bude vanvremenska", savjetuje Gerhard Elfers.

Ovakva torba odlično će vam poslužiti i ako idete na kratko putovanje, na dan ili dva, a u nju vam mogu stati košulja, vaš omiljeni džemper od kašmira, pidžama, veš, četkica za zube i pokloni.