Moda i ljepota
0

Tommy Hilfiger i Thierry Henry zajedno protiv rasizma

Sarajevo-x.com
Poznato ime svjetske modne scene Tommy Hilfiger i francuski nogometaš Thierry Henry odlučili su udružiti snage i zajedno kreirati novu modnu kolekciju One 4 All, a cjelokupna zarada namijenjena je istoimenoj fondaciji koja se bori protiv rasizma, koju je nedavno osnovao Henry.

Renomirani modni dizajner Hilfiger i međunarodna sportska zvijezda Henry planiraju modnu kolekciju One 4 All lansirati 2. oktobra u jednoj od Hilfigerovih ekskluzivnih prodavnica Londonu.

"Presretan sam što mogu učiniti nešto za ljude koji nisu imali sreće u životu kao ja", izjavio je Henry, zvanični FIFA-in ambasador u borbi protiv rasizma.

Prema Hilfigerovim riječima nova kolekcija će biti inspirisana upravo Henryjem, a sastojat će se od sportske odjeće, obuće i donjeg rublja. Tommy će također kreirati i ograničene serije sa po 14 mantila postavljenih sa fotografijama poznatog nogometaša koji će se u prodaji naći već 24. septembra. Cjelokupna zarada od mantila koji će se prodavati po cijeni od 1.014 eura namijenjena je Fondaciji One 4 All.