{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


The Independent o važnosti lijepog ponašanja

F
29.4.2007. u 20:53
0
0
The Independent o važnosti lijepog ponašanja
0
The Independent o važnosti lijepog ponašanja
Glavna tema u The Independentu u nedjelju je kako naučiti djecu i mlade lijepom ponašanju, u svjetlu sve većeg problema antisocijalnog ponašanja u Britaniji.
List prenosi da se planira uvođenje novog predmeta u srednje škole - "socijalne i emocionalne inteligencije", čiji je cilj da se u mlade ugrade osnovna pravila društvene interakcije i iskorijene loše pojave koje su sve prisutnije - nepoštovanje drugih, agresija, loš rječnik... - kao i da im se pomogne da usmjere negativne emocije poput bijesa i frustracije bez pribjegavanja nasilju.

Sve češći izlivi bijesa koji su sve primjetniji i među odraslima u tradicionalno učtivome britanskom društvu, naročito u prometu, zabrinjavajuća su pojava, primjećuje Independent, i mladi često nemaju nikakvu ličnost od autoriteta koja bi davala dobar primjer.

Škole u kojima je ovaj program već isproban kažu da se atmosfera u učionicama dosta popravila i da je značajno opao broj ispada, a da je među onom naročito problematičnom djecom primijećen napredak u ponašanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: