Brzo i jednostavno
12

Tetovirajte svoje podočnjake želite li se riještiti tamnih kolutova

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Žene koje imaju tamne podočnjake obično koriste mnogo kozmetičkih proizvoda ne bi li ih prikrile, međutim novi trend tetoviranja podočnjaka pomoći će vam da se na brz i jednostavan način riješite ove tamne napasti.

Izgleda da Post Malone neće biti jedina osoba koja voli tetovirati lice, poznate osobe poput Lene Dunham, Minke Kelly pa čak i Mandy Moore radile su tetovaže obrva, a novi trend tetoviranja podočnjaka zaludio je cijeli svijet.

Tattoo umjetnik Rodolpho Torres koji na Instagramu ima dva miliona pratitelja osmislio je tetoviranje podočnjaka, a ovu metodu koristi i za kamuflažu strija na nogama i prsima.

Međutim, iako Torres ima više od deset godina iskustva u tetoviranju, dermatolozi kažu kako se ne biste trebali prepuštati nekome ko nije ljekar, jer se radi o mjestu gdje je koža izuzetno tanka.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Nemedicinsko osoblje ne bi trebalo dodirivati to područje vaših očiju, pogotovo ne tako oštrim instrumentom. Kada radite blizu očiju morate biti veoma oprezni jer možete izazvati infekciju oko kapka ili možete dobiti cistu oko folikula dlake", upozorila je dermatologinja Lance Brown.

Treba naglasiti da tetovaže nisu štetne, ali da nije preporučljivo da riskirate na ovako osjetljivom području, pored toga tetoviranjem podočnjaka nećete otkloniti uzroke zbog kojih ih imate, već samo prikriti svoj nedostatak.

No, ako se ipak odlučite tetovirati podočnjake zapamtite da ćete dosta novca uštedjeti na kupovini korektora, ali i uštedjeti vrijeme potrošeno na često neuspješno prikrivanje podočnjaka.