Ponosna Amerikanka
5

Teddy Quinlivan prva je transrodna manekenka koja reklamira Chanel kozmetiku

Dž. L.
Teddy Quinlivan (Foto: Chanel Beauty)
Teddy Quinlivan (Foto: Chanel Beauty)
Nakon što je Valentina Sampaio postala prva transrodna osoba koja je potpisala ugovor s Victoria's Secret, Teddy Quinlivan sada je prvi transrodni model koji reklamira Chanel kozmetiku.

Quinlivan važi za jednu od najpoznatijih transrodnih manekenki, a luksuzni francuski brend angažovao je u sklopu snimanja kampanje za novu make-up kolekciju.

Ipak, za mnoge ova vijest nije iznenađujuća s obzirom da je 25-godišnja Amerikanka do sada nosila revije modnih kuća Giambattista Valli, Haider Ackermann, Louis Vuitton, Gucci, Moschino i mnoge druge. Ona je također bila angažovana kao model u kampanjama za Milk Make-Up, Redken i Maison Margiela.

"Oduševljena sam što radim s Chanelom. Mislila sa kako neću nikada raditi sa ovom ikonskom kućom, ali evo me sada sam ovdje. Ja sam prva otvorena transrodna osoba koja radi s Chaneliom i duboko sam počastvovana i ponosna da predstavljam svoju zajednicu", napisala je Quinlivan na Instagramu.

Ona je također uputila i nekoliko savjeta svojim pratiteljima.

"Svijet će vas srušiti, pljuvati po vama i reći vam da ste bezznačajni. Vaš je posao da imate snage da ustanete i nastavite se boriti jer ako odustanete nećete nikada iskusiti pobjedničke suze", poručuje Quinlivan.