Vole ga trendseterice
0

"Teddy" kaputi su hit i ove zime: Ovo su preporuke Emine Husedžinović-Ibrahimović

E. Sk.
Iz šarolike ponude zimskih kaputa jedan se već izdvojio kao nezaobilazan modni trend. Riječ je o "teddy" kaputima u kojima brojne trendseterice ponosno poziraju i promoviraju ga na Instagramu.

Mekani kaput u kojem ćete se osjećati kao da ste se umotali u toplu deku može se pronaći u raznim nijansama, od kojih je daleko najpopularnija ona u smeđim tonovima, ali ima ih i u oker i bordo nijansama, pa čak i bijeli koji mogu izgledati vrlo stylish u raznim modnim kombinacijama.

Mada se u ponudi mogu naći kaputi svih modela, svake zime se jedan iskristalizira kao omiljeni, a već treću sezonu za redom tu titulu nosi "teddy" kaput.

Činjenicu da su "teddy" kaputi nezaobilazan trend i ove zime, komentirala je i jedna od najuspješnijih bh. dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović.

"Prošle godine Max Mara je izbacila kapute od umjetnog krzna. Nisam ljubitelj, inače volim strogu silueta. Ovakvi kaputi su mekanih formi, ne stoje svakome. Pogotovo ne niskim osobama. Kad se vratimo u devedesete, sjetit ćete se filma 'Pret-a-Porter' u kojem manekenka nosi Moschinov kaput napravljen od malih plišanih medvjedića. Mene ova moda baš podsjeća na taj model", kazala nam je Husedžinović-Ibrahimović.

Naglasak modela je na toplom materijalu koji glumi krzno, a gradskim ulicama ne prolazi nezapaženo. "Teddy" kaputi viđeni su u svim modnim kombinacijama, od onih sportskih na trenerku i patike za klasične prilike, do formalnijih dnevnih i večernjih prilika.
Ljubiteljice toplih materijala koje ne žele kompromitirati izgled za udobnost, jedan ovakav kaput sigurno će barem jednu sezonu imati u svom ormaru.