Moda i ljepota
0

Talijanka postala poznata nakon što se gola kupala u poznatoj rimskoj fontani

Sarajevo-x.com
Jedna 40-godišnja Talijanka iz Milana je postala međunarodna zvijezda nakon što je snimljena kamerom kako se gola kupa u poznatoj rimskoj fontani Trevi.

Slike gole turistkinje, poznate samo kao Roberta, objavljene su u svim talijanskim novinama u ponedjeljak. Kratki video, koji je prikazuje kako pliva i sunča se u gradskoj turističkoj atrakciji je prikazan na talijanskoj TV kasno u nedjelju navečer, a odmah nakon toga je počeo kružiti Internetom.

Roberta je za dnevne novine Corriere della Sera izjavila da je odlučila da se skine i skoči u plitku vodu fontane jer joj je bilo toplo, usljed neobično visokih temperatura od 29°C, koje trenutno vladaju u Italiji.

"Voda pripada svima, a bilo je stvarno toplo. Ne vidim šta je loše u tome", citirana je Roberta.

[SLIKA]1[/SLIKA]Kada ju je policajac došao privesti i odvesti u policijsku stanicu zbog nepristojnog ponašanja, ona je bila pozdravljena aplauzom nekoliko stotina posmatrača, koji su većinom bili opremljeni kamerama.

Fontanu iz 17. vijeka je proslavila Anita Ekberg u filmu "La Dolce Vita" Federica Fellinija. Scena u kojoj švedski model uživa u fontani je jedna od najviše prikazivanih scena u historiji filma.