Mali modeli
273

Swan Model Management spremio profesionalni book za 15 djevojčica

E. Lj.
Ajla
Swan Model Management, jedna od najprestižnijih regionalnih modnih agencija s adresom u Sarajevu, do sada je na svjetsku modnu scenu plasirala modele koji su stali rame uz rame sa najboljima u industriji.

Enisa Njemčević, Hilda Halilović, Aida Jahić, Moni Petković i Hana Pašukanović samo su neki od njih. Osim prepoznavanja talenata i plasiranja modela u najviše vrhove modne industrije, tim Swan Model Managementa vođen sopstvenim iskustvom temeljno radi na pripremi i edukaciji djevojaka za posao profesionalnog modela.

Pored rada sa modelima i novim licima, Swan agencija radi i sa dječijim modelima. Tokom protekle sedmice agencija je organizovala snimanje i fotografisanje malih manekena za modni book u hotelu Austria & Bosnia. Na snimanju je učestvovalo 15 mališana različitih uzrasta.

Tim koji je radio na tome činila je grupa mladih profesionalaca predvođena fotografom Markom Jovančićem, asistent je bio Predrag M. Klekačkoski , za video je zaslužan Ervin Golubović, make up prilagođen uzrastu je radila Sara Visintin, dok je za frizure malih modela bio zadužen Dervis Hodžić. Cilj agencije je da snove mališana pretvori u stvarnost i razvije pun potencijal novih lica, budućih top modela.