Cvjetne note
20

Svi tragamo za mirisom koji oslikava našu osobnost

Parfem djeluje kao talisman, čija intenzivnost svako iskustvo i susret čini još upečatljivijim.

Svako od nas traga za posebnim i nama ugodnim mirisom koji na najbolji mogući način oslikava našu osobnost. Kvalitetan i lijep miris je tačka na 'i' svakog looka. Većina žena uvijek pri ruci ima omiljeni parfem kojeg nerado mijenja. Međutim, s vremena na vrijeme lijepo je obnoviti kolekciju novim, svježim mirisom.

Dobar je parfem mnogo više od mirisa jer je dovoljna samo jedna kap da podsjeti na dragu osobu ili određeni trenutak iz prošlosti, kao i poboljša raspoloženje. Cvjetne note često se povezuju sa srećom, a ruža, jasmin i neroli jako su popularan odabir pa, ako razmišljate o takvom parfemu, znate kakve note trebate tražiti.

Giorgio Armani 2020. godine predstavio je parfem MY WAY koji utjelovljuje novu viziju ženstvenosti, koja je istovremeno duboka, ali i slobodna duha. Njegovo je raspoloženje nadahnuto time kako nas bogata životna iskustva i susreti oblikuju i određuju. Zahvaljujući predanosti ekološkom konceptu i održivosti koja je utkana u njegovo stvaranje – miris postiže ugljičnu neutralnost.

Utjelovljujući taj duh znatiželje i povezanosti, u središtu priče mirisa MY WAY jest etos 'ono sam što živim', snažan i jedinstven stav prema sebi i svijetu koji iskazuje odlučnost slijediti vlastiti put, a taj se put otkriva povezivanjem s drugima.

Miris MY WAY INTENSE kreirao je majstor parfumer Carlos Benaïm (IFF), baš kao i originalni MY WAY Eau de Parfum, a miris dočarava fuziju kultura, i u središte stavlja neke od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka iz cijeloga svijeta, zahvaljujući čemu čula vodi na bogato mirisno putovanje. U tren oka dočarava susrete koje doživljavamo novim intenzitetom.

Bočica mirisa MY WAY INTENSE ima inovativni sistem ponovnog punjenja (refil od 150ml), što je čini prvom bočicom te vrste u industriji parfema.

Miris MY WAY INTENSE kreirao je majstor parfumer Carlos Benaïm
Miris MY WAY INTENSE kreirao je majstor parfumer Carlos Benaïm

Početne note mirisa donose jarku blistavost zahvaljujući notama srca bergamota iz Kalabrije u Italiji te cvijeta narandže iz Egipta. Nota cvijeta narandže dobiva se s pomoću modernizirane verzije majstorskog postupka ekstrakcije pod nazivom enfleurage, koju rabi isključivo Giorgio Armani.

Ekskluzivno oblikovanje note cvijeta narandže stvara novu interpretaciju njegova mirisa, koja spaja bogatstvo i složenost cvijeta sa snagom i energijom ploda. Zadržava blistavo cvjetno svojstvo, što gornjim notama daje prirodnu i mladenačku blistavost. Poziv na otvorenost za nove susrete i iskustva.

Osnovne note mirisa MY WAY INTENSE otkrivaju senzualni trag, a topla osnova stvara miris koji djeluje kao talisman, umirujući dodir na svim putovanjima, i podsjetnik na iskustva stečena na njemu. Još jedan prirodni element u sastavu ovog mirisa jest biljni alkohol u formulaciji mirisa, koji se dobiva destilacijom iz francuske repe uzgojene u ekološki prihvatljivim uvjetima.