Sarajka u Engleskoj
11

Svestrana Nermina Mekić-Peiters niže uspjehe: Od mode i muzike do konjičkog sporta

E. Lj.
Nermina Mekić-Peiters, Sarajka s trenutnom adresom u Velikoj Britaniji, niže uspjehe na muzičkoj i modnoj sceni. Prije nekoliko dana objavila je videospot za pjesmu "Good One", a iako je čeka rad na novim pjesmama, Nermina je odvojila nekoliko dana i posjetila rodno Sarajevo.

Lijepa mankenka i pjevačica imala je samo pet godina kada je s porodicom iz Sarajeva izbjegla u Holandiju. Zbog poslovnih obaveza svog supruga Erika Pietersa, holandskog reprezentativca i nogometaša britanskog Burnleyja, Nermina živi na relaciji Holandija - Velika Britanija. Ipak, državu u kojoj je rođena rado posjećuje.

"Ja uvijek volim doći u BiH, naročito u Sarajevo, jer sam tu rođena. Imam lijepe uspomene, volim šetati Sarajevom, slušati bosanski jezik i jesti našu hranu. Treba mi uvijek dva-tri dana da se malo naviknem, ali nakon toga imam osjećaj kao da nikad nisam ni otišla. Nažalost, Erik ovog puta nije mogao doći, jer je nogometna sezona već počela. Bilo mu je žao što nije došao, jer mnogo voli BiH, bosansku hranu i mentalitet", rekla je Mekić-Pieters.

Talent za muziku pokazala je još kao dijete, no trebalo je proći dosta vremena da muzika postane njeno profesionalno opredjeljenje.

"Dok sam bila mlada studirala sam i nisam imala mnogo vremena za muziku. Nakon što sam završila Pravni fakultet udala sam se i preselila u Englesku. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem, ali sam se brzo snašla i postala dio reality showa 'The Real Housewives Of Cheshire'. U isto to vrijeme sam se polako opet počela baviti muzikom i to je sada trenutno moj glavni fokus", ispričala je.

Oduvijek je, priča nam, pjevala i tražila priliku da nastupa. Svog sna se nije odrekla, a danas, pored pjevanja, piše i producira pjesme.

"Mnogo je lakše pisati pjesmu kada si tužan, ljut ili zaljubljen, nego kada je sve normalno. Toliko emocija osjetim u tim trenucima da jedva čekam da ih napišem. Ai kada je sve stabilno, inspiraciju tražim u drugoj muzici i pričama. Često na pjesmama sarađujem s drugim ljudima i to je lijepo, jer nikad ne znaš kakva će pjesma na kraju biti", rekla je.

Iako je trenutno okupirana muzikom, Nermina ne krije svoju ljubav prema modelingu i na društvenim mrežama redovno objavljuje atraktivne fotografije pokazujući da uživa biti ispred objektiva.

"Volim modu i to će mi uvijek ostati navika. Uvijek se fotografišem, ne samo zato što volim fotografije, nego zato što volim imati uspomene. Na Instagramu radim s različitim brendovima tako da postoji i ta poslovna strana, nisu to samo moje privatne fotografije", rekla je.

Svestrana Sarajka posljednjih godina se posvetila i konjičkom sportu.

"Volim životinje i sjećam se da sam kao dijete uvijek kući nosila pse. Na časove jahanja počela sam ići kada sam imala šest godina. Za 12. rođendan roditelji su mi kupili konja kojeg sam povela sa sobom u Englesku. Imam ga već 17 godina i ne znam šta bih bez njega. Prije četiri godine smo kupili još jednog mlađeg za tamičenje u skakanju. Konji mi znače puno, jer je to jedini momenat kad se mogu opustiti. S njima sam svaki dan, a kad putujem uvijek imam ljude koji ih paze", otkrila je.

U narednom periodu naša sagovornica nastavlja vrijedno raditi na svim poljima na kojima djeluje.

"Muzika mi je na prvom mjestu. Imam snimljene tri pjesme sa spotovima, ali uskoro počinjem raditi na novim pjesmama. Nastavila sam snimati nove epizode showa 'The Real Housewives Of Cheshire'. Pored toga, želim više vremena posvetiti svom YouTube kanalu na kojem govorim o svojoj veganskoj ishrani, kozmetici i drugim lifestyle temama", rekla je Mekić-Pieters na kraju razgovora za Klix.ba.