Prirodno i učinkovito
8

Sve prednosti kokosovog ulja i kako ga koristiti za njegu kože i kose

Dž. P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
U sastavu većine kozmetičkih proizvoda nalazi se kokosovo ulje. Zbog kiselina koje se nalaze u njemu ono je veoma učinkovito u njezi kože i kose, jer te kiseline ubijaju gljivice i umiruju upale.

Frizeri savjetuju da je najbolje koristiti čisto, sirovo kokosovo ulje, jer je potpuno prirodno i veoma nježno djeluje na vašu kosu, konkretno vlasište, piše Elle.com.

Prema dermatolozima kokosovo ulje je nešto najbolje za smirivanje upaljene kože i njeno obnavljanje upravo jer se brzo apsorbira u epidermu. Kokosovo ulje sadrži vitamin E, esencijalne aminokiseline te laurinsku i kaprilnu kiselinu.

Kokosovo ulje uglavnom sadrži zasićene masti koje su odlične u popravljanju oštećene kože, a također mogu zadržati vlagu u koži. Prilično je lagano kao ulje, ali ipak ljudi s kožom sklonom aknama trebali bi ga izbjegavati. Postoji mnogo načina korištenja kokosovog ulja: od balzama za usne, maske za kosu, za hidrataciju tijela, za nokte, čišćenje kože, kao sredstvo za uklanjanje šminke, za masažu lica.

Kokosovo je ulje izvrsno hidratantno sredstvo za kosu. Ono intenzivno vlaži i posebno dobro djeluje na prirodno kovrčavu. Što se tiče ruku, stručnjaci tvrde da je kokosovo ulje jedan od najhranjivijih prirodnih balzama za ruke, a najbolje je od svega što je prirodno i prilično jeftino. Njegova prednost je što ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u iskorjenjivanju peruti i održavanju hidratacije vlasišta.

Ako je vaša kosa posebno suha ili oštećena, korištenje kokosovog ulja kao maske preko noći izvrstan je način da se rehidriraju pramenovi i nahrani kosa.

Jednostavno zagrijte nekoliko kašika ulja, a zatim ga nanesite na kosu, pri čemu posebno obratite pažnju na krajeve. Zatim stavite kapu za tuširanje. Probudit ćete se s nevjerojatno mekom kosom. Stručnjaci tvrde da kokosovo ulje ne može poboljšati rast kose već samo pomaže da kosa izgleda zdravije.