Nekoliko savjeta
37

Svaka žena žudi za filmskim obrvama i trepavicama, dovedite ih do savršenstva

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Svaka žena žudi za obrvama i trepavicama kakve imaju velike filmske zvijezde. No to je ponekad teško postići, pogotovo ako se o njima brinemo sami kod kuće. Ovi savjeti će vam pomoći da ne pretjerate u nanošenju maskare ili u crtanju obrva.

Budući da su sada u modi guste i nešto deblje obrve prvi savjet koji trebate da uvažite jeste da svoje rijetke obrve popunite sjenom, olovkom ili gelom. Ako ste crnokosa koristite dvije nijense svjetlije od vaše boje kose, a dvije nijanse tamniju ako imate svijetlo plavu kosu. Ako ste početnik najbolje bi bilo da koristite sjenu i četkicu kako biste jednako i lijepo popunili svoje obrve.

Također trebate zaboraviti na šablone koji se mogu kupiti u prodavnicama kozmetike. To može izgledati potpuno neprirodno. Pogriješite li oblik možete izgledati ljuto, iznenađeno, naborano ili čak malo krivo, a to je nešto što siguno ne želite.

Ukoliko ste se odlučili na dramatičnu promjenu boje kose , onda morate promijeniti i boju obrva. To nikako nemojte raditi sami. Čak ni iako imate mirnu ruku. Otiđite kod profesionalca da vam ofarba obrve.

Budući da je prirodan izgled obrva u modi zaboravite da ih korigujete neka tri mjeseca. Potom počupajte samo dlačice koje baš strše od vašeg oblika obrva.

Pravilno nanošenje maskare

Uvijene trepavice oči čine krupnijima, stoga biste ih i trebali uviti uviječem prije nego nanesete maskaru. Nemojte ih previše stezati kako ih ne bi naborali ili istrgli.

Kada birate maskaru četka je veoma bitna. Gumene četkice oblažu čak i one najsitnije trepavice od korijena do vrha dajući im dužinu. Plastične čekice daju čistu, prirodnu liniju trepavica.

Za ljepši pogled možete koristiti i vještačke trepavice. Pravilno apliciranje može biti pun pogodak. Vrh trepavice držite pincetom kada joj nanosite ljepilo, pa tek kada se malo zgusne zalijepite je na oko.

A ukoliko nemate vremena za svakodnevno uvijanje trepavica, nanošenje maskare ili lijepljenje vještačkih trepavica, zašto ih onda jednostavno ne bi nadogradili. Kozmetički saloni sada nude potpuno prirodan izgled i za malo novca.