Širom BiH
3

Sutra počinju kastinzi za maneken(k)e: Iskoristi priliku i postani novo manekensko lice

E. Lj.
U četvrtak, 3. oktobra, u 18 sati u Mercator centru u Brčkom bit će održan kasting za maneken(k)e nakon čega slijedi kasting u Mercator centru u Tuzli. U subotu, 5. oktobra, bit će održan kasting u Delta Planet centru u Banjoj Luci, a dan poslije u hotelu Emporium Bihać.

"Sa radošću očekujemo kastinge širom Bosne i Hercegovine", kaže direktor internacionalne modne agencije Relatum Model Management Marko Lovrić koji je niz godina uspješno koračao svjetskim modnim pistama.

"Svako ima jednaku priliku jer ćemo kandidate za naredni krug kastinga birati i po nečem što ih izdvaja od drugih, a ne samo po osobnosti i fotogeničnosti", ističu iz agencije Relatum Model Management, a čiji modeli i ove sezone nose svjetske dizajnere na prestižnim modnim revijama u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu.

Uz Marka Lovrića, u žiriju RelatumSwan kastinga, bit će i Džejla Glavović Očuz, najuspješnija bosanskohercegovačka manekenka i direktorica agencija Swan Model.

Na kasting se mogu prijaviti sve zainteresirane djevojke i momci između 14 i 24 godine starosti. Djevojke moraju biti više od 170 cm, a momci viši od 183 cm.

"Djevojke bi trebale biti bez šminke ili minimalno našminkane u jednostavnoj odjeći koja pokazuje cijelu figuru, kao što su obična crna ili bijela majica i crne ili plave skinny traperice, a mogu ponijeti i cipele sa visokom petom. Momci bi također trebali obuči običnu majicu i uske traperice.", saopćili su organizatori.

Više informacija možete pronaći ovdje.