Muška moda
7

Stručni savjeti kako da se oblačite "neformalnim petkom"

Klix.ba
Ako pratite savjete stručnjaka za poslovno oblačenje Gerharda Elfersa vjerovatno ste do sada naučili da muškarac koji ima više od 35 godina najbolje izgleda u odijelu. Iako ne vjeruje u neformalne petke postoje ljudi koji mu često šalju upite kako se trebaju oblačiti ovim danom.

"Zašto bi spuštali standarde petkom? Zašto ne srijede, učinimo srijede čudnim", zapitao se iznervirani Deutsche Welleov stručnjak za poslovno odijevanje i kazao da je neformalni petak jednostavno mit.

No, za sve one koji u svojim firmama imaju neformalni petak i ne smiju tim danom nositi odijela, Elfers je ipak dao nekoliko savjeta kako da lijepo, a opet pristojno i ozbiljno izgledaju.

"Nikada nemoj nosti nešto što bi nosio na plažu ili u teretani. Ako su u tvojoj glupoj kompaniji dozvoljene farmerke onda obuci isključivo crne, dakle bez prenaglašenih blijedih farmerki, bez rupa i zakrpa", savjetuje Elfers.

Također, kazao je da ljeti možete nositi bijele ili bež pamučne pantalone ili sivi flanel zimi koji je najklasičnija opcija.

Rolka je također dobra opcija i ide odlično sa s tamno plavim blejzerom.

I zapamtite, ako baš ne morate na poslu se nemojte neformalno odijevati jer je cesual look samo za kuću.