Jednostavno i ženstveno
610

Stiže nova praznična kolekcija Adele Hodžić: Crna boja kao vječiti klasik

N. O.
Foto: Edvin Kalić
Foto: Edvin Kalić
Adela Hodžić, bosanskohercegovačka dizajnerica koja stoji iza brenda Adela Design, predstavlja mini prazničnu kolekciju koja sadrži šest novih modela haljina i kompleta u dominantnoj crnoj boji.

Nova kolekcija donosi nekoliko komada kojima preovladavaju elegantne, ženstvene i jednostavne linije, a čine je nekoliko haljina i dva kompleta. Dominantna je crna boja kao vječiti klasik.

"Kolekcija je, kao i nekoliko godina unazad, namijenjena za prazničnu sezonu koja je ispred nas, ali su modeli apsolutno iskoristivi za sve svečanije i manje svečane prilike, jer su potpuno pogodni za kombinovanje i stiliziranje na više načina", poručuje dizajnerica.

Istaknula je da je kao i ranije, kolekcija inspirisana samouvjerenom ženom koju nije strah pokazati sve ljepote i "mane" svoga tijela.

"Najvažnije je da se u odjeći osjećamo dobro i ne priklanjamo se samo jednom stereotipu ljepote", poručuje Hodžić.

Adela već godinama unazad ususret zimskim praznicima predstavlja "party" kolekciju, a ni ova koju je pripremila za predstojeću zimu ne odudara od dizajna na koji nas je navikla.

Prepoznatljive siluete, jednostavni krojevi koji prate liniju tijela uz detalje koji svaki model izdvajaju od ostalih, Adelin su zaštitni znak, a upravo je ona istovremeno bila i model na fotografijama kojim je predstavila svoje najnovije komade.

Fotografije kolekcije je radio poznati bosanskohercegovački fotograf Edvin Kalić.