Moda i ljepota
0

Stariji muškarci u Hong Kongu traže žene koje su najmanje 20 godina mlađe od njih

Sarajevo-x.com
Mnogi stariji muškarci iz Hong Konga koji su sami imaju zajednički cilj – naći ženu koja je najmanje 20 godina mlađa, navedeno je u jednom istraživanju.

Četrdeset procenata samaca u dobi iznad 60 godina su izjavili da bi željeli naći ženu koja je najmanje dvije decenije mlađa od njih. To je rezultat istraživanja provedenog na 360 muškaraca koji su dali intervjue za Univerzitet Baptist iz Hong Konga.

Želja za mlađim ženama izgleda da je podržana velikim brojem žena iz susjedne matice Kine koje su raspoložene da se udaju za starije muškarce i tako osiguraju stanovanje u ovom bogatom gradu sa 6,9 miliona stanovnika.

Ipak, istraživači upozoravaju da bi ovaj trend mogao dovesti do nesretnih porodica i pojave nasilja između muškaraca i njihovih mlađih žena.

Jedan 64-godišnji muškarac iz Hong Konga je optužen za pokušaj ubistva, nakon što je navodno nasuo kiselinu na lice i u usta svoje 38-godišnje žene, dok je ona spavala.

U Hong Kongu je zabilježen veliki rast porodičnog nasilja. U 2006. godini zabilježeno je 4.704 slučaja, što predstavlja je rast od 80% u odnosu na prethodnu godinu.