{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta više deblja: pivo ili vino?

S
23.4.2007. u 10:50
0
0
Šta više deblja: pivo ili vino?
0
Šta više deblja: pivo ili vino?
Britanska asocijacija pivara i vlasika pubova nada se da će moći vratiti stari britanski trend ispijanja piva koji je pomalo nestao u sjeni modernih vina. Da bi pridobili što više ljubitelja piva, pivari moraju osvojiti žene koje konzumiraju alkohol, a od kojih 36 posto pije vino.
Iz tog razloga pivari su počeli služiti pivo u tankim i elegantnim čašama za koje misle da bi mogle privući što više žena. Pivari su pronašli i najslabiju žensku tačku tvrdeći da pivo deblja manje nego vino.

Prema navodima iz Asocijacije pivara i vlasnika pubova, čaša piva sa prosječnim postotkom alkohola od 4,6 sadrži manje kalorija nego jedna čaša vina pa čak i manje od jedne čaše mlijeka ili voćnog soka.

Kalorije na 100 ml

Pivo (4,6% alkohola) – 41 kalorija
Vino (12% alkohola) – 77 kalorija
Mlijeko – 64 kalorije
Sok od narandže – 42 kalorija
Sok od jabuka – 47 kalorija

Žestoka alkoholna pića sadrže šest puta više kalorija nego pivo, a kada se pomiješaju sa blažim pićima ili sokovima broj kalorija sve više raste.

Istraživanja su pokazala da reputacija piva kao pića koje deblja ima više veze sa načinom života onih koji svakodnevno konzumiraju pivo i grickalice koje prate uobičajnu čašu piva.

"Pivski stomak ne postoji. Grickalice kao što su čips, kikiriki, pomfrit i ostalo stvaraju veliki stomak“, smatra George Philliskirk iz Pivske akademije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: