Moda i ljepota
19

Šta obući za najluđu noć: Zablistajte u šljokicama ili čipki

Piše: E. F.
Očarajte u novogodišnjoj noći
Približavanjem novogodišnje noći, počinju dogovori o tome gdje provesti najluđu noć, a posebno nas muči šta obući.

Kako bi vam olakšali izbor, donosimo vam prijedloge originalnih kreacija dizajnerice Belme Tvico Stambol u kojima ćete izgledati jedinstveno poput glamurozne dive, nježne zavodnice ili ekstravagantne umjetnice, ali i njene savjete kako da zablistajte uz sitne detalje.

Bez obzira na to gdje ćete provesti najluđu noć, nema razloga da se ne potrudite oko svog izgleda. Jedna od najuspješnijih modnih kreatorica u BiH, Tvico Stambol za dame je izabrala deset originalnih kreacija.

"Glavni trend novogodišnjih tuluma su sjajni materijali. Mogućnosti su bezbrojne. Ipak pripazite da vaš šljokičasti look ne bi ispao kičast, pa radije, ako niste dovoljno vješte da spojite više blještavih komada odjednom, stavite barem jedan detalj sa šljokicama koji će vaš look učiniti novogodišnjim", kaže Belma Tvico Stambol i nastavlja:

"U modu se već odavno na velika vrata vratila čipka. Uvijek posebna i vrlo ženstvena, čipka je dobar izbor ako želite da vas zapaze. Osim toga, lijepa čipkasta bluzica ‘podignut’ će bilo koju kombinaciju, čak i kad su u pitanju ustaljene kombinacije.".

Modni detalji uvijek su siguran saveznik za upotpunjavanje vašeg novogodišnjeg looka. Čak i najjednostavnija jednobojna kombinacija uz lijepi veliki komad nakita izgledat će posebno.

"Novogodišnje slavlje dopušta ekstravagantni nakit, što veći i blještaviji, ali neka to bude ili samo ogrlica ili samo naušnice. Tako, dajte sebi oduška ali ipak nemojte pretjerivati", ističe Belma.