Pitanje za dame
0

Šta je ljepše, noge ili grudi?

Sarajevo-x.com
Britankama su njihove noge ljepše nego grudi, dok Amerikanke vjeruju da im je najbolji dio tijela upravo poprsje, pokazalo je novo istraživanje.

Uprkos reputaciji nacije koja ima hronični problem s debljinom, žene u Sjedinjenim Američkim Državama mnogo su samopouzdanije kad je u pitanju njihov izgled nego Britanke.

Kad je u pitanju golišavost, 15 posto njih tvrdi da uživaju kad skinu odjeću, za razliku od 10 posto Britanki koje vole isto.

Studija kompanije Mama Mio Skincare obuhvatila je 5.000 žena u SAD-u i Velikoj Britaniji i pokazala da su Evropljake mnogo rezervisanije.

Oko 30 posto Amerikanki voli svoje tijelo u bikiniju i na plaži se osjeća potpuno samopouzdano, dok se s istom konstatacijom slaže samo 12 posto Britanki.

Također, više Britanki smatra da im treba zatezanje stomaka, a pripadnice obiju nacija vjeruju da je to dio tijela na kojem trebaju najviše raditi.

Oko 35 posto Amerikanki svoje grudi nazvalo je lijepima, u poređenju sa 20 posto Britanki. Stražnjice su Amerikankama također prilično privlačne, dok u to vjeruje i 20 posto Britanki.

Jedino za šta većina Britanki tvrdi da im je lijepo su noge. Čak 40 posto njih nema ništa protiv da ih otkrije, iako su svjesne da zbog toga baš i neće zaustaviti saobraćaj.

Vezani članci