{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spektakularne revije prve noći 40. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo

Klix.ba
18.4.2018. u 09:34
11
6
Spektakularne revije prve noći 40. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo
11
Spektakularne revije prve noći 40. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo
Jubilarni 40. Nivea BH Fashion Week Sarajevo zvanično svoja vrata otvara 22. aprila u 20 sati na atraktivnoj lokaciji na Ilidži i predivnom ambijentu Kongresnog centra hotela Hills.
Prvu veče ovog velikog modnog događaja svoje kolekcije predstavit će dizajneri Emir Medić, Emina Husedžinović Ibrahimović, Škola modnog dizajna, te Modna kuća Paradi Couture.

Emir Medić je gost iz Njemačke porijeklom iz Doboja. Premijerno svoju novu kolekciju "Generation Z ss18" predstavlja upravo sarajevskoj publici. Kolekcija je inspirisana generacijom koja novim koracima korača kroz svijet. Upravo styling i koncept vizualnog identiteta za kampanju 40. Nivea BH Fashion Week Sarajevo potpisuje Emir Medić. Fotografije su nastale na lokaciji Akademija umjetnosti Kunstakademie Düsseldorf (Njemačka). Za make up se pobrinula "Lisa Knape 21Agency", a nastale su pred objektivom talentovanog modnog fotografa Dome Darko. Zaštitno lice kampanje je Chantal Ayse.

Emina Husedžinović Ibrahimović, poznata bh. dizajnerica koja od samog početka realizacije ovog projekta u BiH predstavlja svoje kolekcije na istom. Nova kolekcija "Secession" žanrovski je visoka moda. Nadahnuta stilom koji je vladao kako u Bosni tako i u Evropi na pragu 20 stoljeća. Kroz kolekciju se prožima poznata "S" silueta secesije. Paleta je prigušena od crne, grafitno sive, do nježne ružičaste.

Upravo Emina Husedžinović Ibrahimović je prošle godine sa Lejlom Bušatlić, koja je historičar umjetnosti, pokrenula Školu modnog dizajna koja već traje šest mjeseci. Mladi talenti iz ove škole predstaviće se na 40. Jubilarnom Nivea BiH Fashion Weeku Sarajevo. Nizama Ibrahimspahić, Ehlimana Hrapović Omanović, Sabrina Lukač i Amela Lulić su prve polaznice ove škole, čije kreacije ćemo vidjeti na tradicionalnoj sedmici mode u Sarajevu.

Paradi Couture, modna kuća koja podvlači unutrašnju ljepotu žene. Elegancija, ženstvenost, umjetnost, snaga i ljubav sačinjavaju Paradi. Logo ovog modnog brenda simbolizuje drvo života, što znači unutrašnji rast i razvoj.

Za odličan after party pobrinuli su se vinarija Čoka i Ždrepčeva krv, sokovi i voda Vivia te kafa Bristot.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015.godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i managament agenciju u Istočnoj Evropi, je organizator i izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH.

40. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo trajat će do 24.04.2018.godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: