Moda i ljepota
416

Šminkerica Nermina Ibrulj savjetuje: Pripremite kožu za proljetno sunce

Piše: A. Pobrić
Nermina Ibrulj
Nakon zime tokom koje naša koža trpi velike i nagle promjene temperatura, dolazak proljeća je prilika da je dodatno nahranimo i pripremimo za prve zrake sunca. Šminkerica Nermina Ibrulj savjetuje dame šta trebaju uraditi kako bi izgledale svježe i zablistale.

"Ja bih ovog proljeća damama prije svega savjetovala odlazak kozmetičaru kako bi svoje lice dubinski hidratizirale i pripremile za prve zrake proljetnog sunca. I ako se dvoume između recimo karmina i kreme za lice, treba da se odluče za kremu", ističe Ibrulj.

Njega prije svega

Poznata kao šminkerica koja na vrlo prirodan način ističe ono najljepše na ženskom licu, Nermina naglašava da samo njegovano lice može biti lijepo i dobro našminkano.

Za proljetni make-up ima korisne savjete, a prije svega apeluje na oslobađanje od "šablonske šminke", odnosno jednakog izgleda i danju i noću.

"Dozvolite sebi da izgledate drugačije. Za dnevnu varijantu koristite osnovno od šminke, a za noćnu pustite mašti na volju", poručuje Ibrulj. "Ako niste vješte u nanošenju, potražite pomoć stručnjaka, te završite neki mini kurs. To je možda i najbolja investicija u sebe".

Ružičasto rumenilo kao "must have"

Profesionalna TV šminkerica, koja je tokom proteklih 15 godina uljepšavala lica brojnih poznatih bh. ličnosti, kaže da je vrlo važno za dnevni izgled koristiti ružičaste tonove rumenila, koji će ostavljati utisak svježine i tako ćete izgledati odmorno, jer šminka bez rumenila ostavlja utisak bolesnog lica.

Među ljudima s kojima je radila posebno ističe makedonsku muzičku divu Kaliopi.

"Veličanstvena je, prava dama i anđeo", kaže Nermina, koja rado šminka i maturantice i mladenke.

"To su lica koja najviše usrećujem jer ih čekaju najbitniji trenuci u životu i ja uživam biti dio njihove priče", poručila je šminkerica koja je nedavno na svom Facebook profilu maturanticama koje nemaju dovoljno novca za uslugu ponudila popust od 50 pa do 100 posto.

Novac ne smije biti prepreka sreći

"Taj status sam objavila spontano i nisam imala namjeru da skrećem pažnju na sebe na taj način. Međutim, po reakcijama sam vidjela da sam uradila nešto veliko. Bilo je iskreno, zaista. Termini su skoro puni, a djevojke koje su zakasnile sa rezervacijama prebacujem svojom učenicama, pa one dođu na probno šminkanje i ako im se svidi - zakazuju termine. Naravno, probno šminkanje je besplatno", ispričala nam je Nermina.

Ovih dana posebno se raduje spotu Dine Merlina za pjesmu "Rane", koji je režirao Haris Dubica, a Ibrulj bila zadužena za make-up.

"Rad sa Dinom Merlinom je veliko zadovoljstvo. To je čovjek koji zna šta hoće i bira kvalitetne ljude oko sebe, tako da cijelo snimanje protekne bez problema. Svi znamo svoj zadatak i nastojimo ga odraditi najbolje moguće. Ovaj spot je odličan, tema je bajkovita i neobična, tako da je i šminka išla u tom pravcu. Spot je sniman u periodu od skoro godinu dana u različitim vremenskim periodima i uslovima, te na više lokacija. Iskreno, nestrpljiva sam da vidim njegov konačni izgled", kazala je na kraju razgovora za Klix.ba Nermina Ibrulj.