Moda i ljepota
28

Slovenija: Papuče "Bijela kuća" u počast Melaniji Trump

FENA
(Foto: EPA)
Slovenska fabrika papuča Kopitarna iz Sevnice iznenadila je kupce prestižnom linijom papuča koju je nazvala "Bijela kuća" (The White House), s aluzijom na najslavniju bivšu sugrađanku Melaniju Trump kojoj su poslali ekskluzivni model, tvrde slovenski mediji.

Ime kolekcije elegantnih papuča u krem i ljubičastoj inačici koju je kreirala dizajnerica Maja Štamol nije odabrano slučajno. Jedan je primjerak pustenih papuča sa šljokicama i ukrasima od pravog krzna poslan u New York Melaniji Trump uz želju proizvođača da ih prva dama SAD-a koristi u Bijeloj kući, navodi ljubljanski sedmičnjak "Mladina".

Kolekcija je izrađena u ograničenom broju. Za kupce još nije u redovnoj prodaji, ali se može naručiti kod proizvođača, prenosi Hina.

Odabirom imena kolekcije unaprijed je izbjegnut mogući prigovor Trumpovih odvjetnika u Sloveniji koji su upozorili da su imena i prezimena povezana s porodicom Trump zaštićena i da ih se ne smije koristiti u profitabilne svrhe bez izričitog odobrenja.

Sevničani su ponosni na bivšu sugrađanku i očekuju da će zbog nje biti popularniji. Gradonačelnik Srečko Ocvirk, iako pozvan, nije otputovao na jednu od brojnih popratnih svečanosti uz inauguraciju Donalda Trumpa jer mu ministarstvo gospodarstva nije odobrilo putne troškove.