Moda i ljepota
704

Sjajna kreacija sarajevskog Kaftan studija u New Yorku

Klix.ba
Alyson Cafiero (Foto: BFA.co)
Alyson Cafiero (Foto: BFA.co)
Na sinoć održanoj godišnjoj večeri Fondacije Acria u New Yorku okupile su se poznate ličnosti iz svijeta modne industrije, dizajna, medija i umjetnosti. Među njima je bila i modna konsultantica Alyson Cafiero koja je nosila haljinu Kaftan studija iz Sarajeva.

Humanitarnom događaju koji medijski prate Vogue, Elle, InStyle, Vulture i W Magazine ove godine je prisustvovalo oko 400 gostiju iz svijeta mode i filmske industrije, a među njima su se našli modni kreatori Dona Karan i Calvin Klein, glumice Julianne Moor i Drew Barrymore, kao i mnogi drugi.

Alyson Cafiero, modna konsultantica i članica Modnog vijeća (Couture Council) iz New Yorka, koja je za ovu priliku odabrala unikatni model modne kuće Kaftan studio iz Sarajeva, izuzetno je utjecajna osoba u svijetu mode i u konstantnoj je potrazi za unikatnim modelima. Odabirom kreacije Kaftan studija poslala je jasnu poruku o vrijednosti i relevantnosti bh. dizajna na svjetskom tržištu.

Saradnja Alyson Cafiero i Kaftana realizovana je nakon što je Cafiero putem Instagram aplikacije zapazila rad dizajnerskog dvojca iz Sarajeva i kontaktirala Eminu Hodžić Adilović.

Drew Barrymore (Foto: Twitter)
Drew Barrymore (Foto: Twitter)
"Nakon kratkih konsultacija putem e-maila izradile smo haljinu i dostavile je na njujoršku adresu klijentice. Iskreno, nismo znale da će je Alyson nositi u ovako iznimnoj i važnoj prilici, ali smo veoma ponosne što se naš rad prezentirao rame uz rame sa svjetskim modnim dizajnerima", rekla je Hodžić Adilović.

Na dvadesetoj večeri Fondacije, namijenjenoj prikupljanju sredstava za borbu protiv HIV-a, godišnja nagrada je dodijeljena glumici Drew Barrymore, te svjetski renomiranom fotografskom dvojcu Inez i Vinoodh Honored.

Već dvadeset godina misija Fondacije Acria je da sve osobe zaražene HIV-om dobiju medicinski tretman i da žive kvalitetnim životom, te da i prenošenje virusa bude u potpunosti eliminisano.

Ostale fotografije sa ovog događaja možete pogledati na ovom linku.