Moda i ljepota
0

Šesti "Zenica Fashion Weekend 2007."

FENA
Modna agencija "Fashion" iz Zenice od 7. do 9. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu organizuje šesti "Zenica Fashion Weekend 2007.".

Kako je na pres-konferenciji izjavila Selma Hasanica, menadžerica Modne kuće "Fashion", tokom trodnevne manifestacije svojim kreacijama publici će se predstaviti dizajnerice iz BiH i Hrvatske.

"Osim revije deset ponajboljih bh. i hrvatskih dizajnerica, organizovat ćemo i reviju modnih kuća: Famaco&Co, Pinjo Linea, Nerzz, Alma Ras, Sarajevo tekstil – Mura, Nesal jeans i drugih. U okviru pratećih sadržaja Feshion Weekenda održat će se i izložba modnih fotografija nekoliko autora, izbor Best new face 6. Feshion Weekenda, Hair performansi i drugi sadržaju", izjavila je Hasanica.

Dizajnerice, učesnice 6. "Zenica Fashion Weekenda 2007." odazvale su se pozivu za učešće u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za liječenje zeničke manekene Vernese Osmanbegović.

"Svaka dizajnerica poklonila je po jedan model, koji smo aukcijom prodali pravnim i fizičkim licima, a prikupljena sredstva poslužit će za liječenje oboljele manekenke", izjavila je Selma Hasanica, menadžerica Modne kuće "Fashion".

Svečano otvarenje 6. "Zenica Fashion Weekenda 2007." zakazano je za sutra u 20 sati, a manifestaciju će revijom otvoriti samostalna dizajnerica Edina Osmančević.