Moda i ljepota
90

Šest bh. ljepotica s ekipom iz Istanbula snimaju za Fashion TV i Vogue

Piše: L. Č.
(Foto: Burak Ileri)
Anesa Beća Ekşi, make-up artistica s adresom u Istanbulu je nedavno zajedno sa svojim fotografom i hair stilistom Burakom Ilerijem uradila snimanje s top modelima u Sarajevu.

Za snimanje za potrebe modnih kuća Fashion TV i Vogue izabrano je šest bh. manekenki i fotomodela: Mirnesa Subašić, Jelena Jugović, AnaMarija Jurišić, Dženita Dumpor, Lida Krajišnik, Sarah Salković i Naida Šahinagić, a dosad su na oficijelnoj FashionTV stranici predstavljene Mirnesa Subašić i AnaMarija Jurišić.

Snimanje je trajalo pet dana, a u razgovoru za Klix.ba Anesa Beća Ekşi navodi kako ovakva snimanja znaju biti itekako naporna i trajati i po 12 sati, no kako ih uvijek provedu u pozitivnoj atmosferi i energiji, što je jedna od najvažnijih stvari u ovom poslu.

Anesa Beća Ekşi za Klix.ba dodaje kako će se drugi krug snimanja sa djevojkama koje nisu uspjele učestvovati u prvom krugu castinga održati u martu, te kako su u Sarajevu angažovali agenticu za nove modele Ameru Lućarević, pa će tako mlada i nova lica dobiti priliku da se bave ovim poslom.

Burak Ileri se fotografijom i umjetnošću stiliziranja kose bavi više od 15 godina, dok je Anesa Beća Ekşi u svijetu profesionalnog make-upa blizu četiri godine, dok je ranije radila kao menadžerica kozmetičkih kompanija. Danas se bavi make-upom isključivo za modele.

Trenutno u Istanbulu pohađa kurs plastičnog, porcelanskog i make-upa za vjenčanja, a nedavno je u New Yorku učestvovala na Anastasia Beverly Hills edukaciji o posljednjim trendovima vezanim za contouring lica.

Ona i Burak posljednjih šest mjeseci rade s modelima iz čitavog svijeta (Brazil, Mađarska, Turska, BiH, Hrvatska, Srbija...), a sarađuju sa kućom Fashion TV, kojoj šalju foto i videomaterijale. Na oficijelnoj Fashion TV stranici dosad je objavljeno više od pet njihovih zajedničkih fotogalerija.

Saradnja će se, kako navodi Anesa, nastaviti i dalje, a krajem maja naredne godine planiraju otvoriti studio u salon u Istanbulu.