Šest bh. ljepotica s ekipom iz Istanbula snimaju za Fashion TV i Vogue

Piše: L. Č./Klix.ba
16.11.2015. u 19:06
90
26
Šest bh. ljepotica s ekipom iz Istanbula snimaju za Fashion TV i Vogue
90
1/18 Foto: Burak Ileri
2/18
3/18
4/18 Foto: Burak Ileri
5/18 Foto: Burak Ileri
6/18 Foto: Burak Ileri
7/18 Foto: Burak Ileri
8/18 Foto: Burak Ileri
9/18 Foto: Burak Ileri
10/18
11/18 Foto: Burak Ileri
12/18
13/18 Foto: Burak Ileri
14/18 Foto: Burak Ileri
15/18
16/18 Foto: Burak Ileri
17/18
18/18 Foto: Burak Ileri
Anesa Beća Ekşi, make-up artistica s adresom u Istanbulu je nedavno zajedno sa svojim fotografom i hair stilistom Burakom Ilerijem uradila snimanje s top modelima u Sarajevu.
Za snimanje za potrebe modnih kuća Fashion TV i Vogue izabrano je šest bh. manekenki i fotomodela: Mirnesa Subašić, Jelena Jugović, AnaMarija Jurišić, Dženita Dumpor, Lida Krajišnik, Sarah Salković i Naida Šahinagić, a dosad su na oficijelnoj FashionTV stranici predstavljene Mirnesa Subašić i AnaMarija Jurišić.

Snimanje je trajalo pet dana, a u razgovoru za Klix.ba Anesa Beća Ekşi navodi kako ovakva snimanja znaju biti itekako naporna i trajati i po 12 sati, no kako ih uvijek provedu u pozitivnoj atmosferi i energiji, što je jedna od najvažnijih stvari u ovom poslu.

Anesa Beća Ekşi za Klix.ba dodaje kako će se drugi krug snimanja sa djevojkama koje nisu uspjele učestvovati u prvom krugu castinga održati u martu, te kako su u Sarajevu angažovali agenticu za nove modele Ameru Lućarević, pa će tako mlada i nova lica dobiti priliku da se bave ovim poslom.

Burak Ileri se fotografijom i umjetnošću stiliziranja kose bavi više od 15 godina, dok je Anesa Beća Ekşi u svijetu profesionalnog make-upa blizu četiri godine, dok je ranije radila kao menadžerica kozmetičkih kompanija. Danas se bavi make-upom isključivo za modele.

Trenutno u Istanbulu pohađa kurs plastičnog, porcelanskog i make-upa za vjenčanja, a nedavno je u New Yorku učestvovala na Anastasia Beverly Hills edukaciji o posljednjim trendovima vezanim za contouring lica.

Ona i Burak posljednjih šest mjeseci rade s modelima iz čitavog svijeta (Brazil, Mađarska, Turska, BiH, Hrvatska, Srbija...), a sarađuju sa kućom Fashion TV, kojoj šalju foto i videomaterijale. Na oficijelnoj Fashion TV stranici dosad je objavljeno više od pet njihovih zajedničkih fotogalerija.

Saradnja će se, kako navodi Anesa, nastaviti i dalje, a krajem maja naredne godine planiraju otvoriti studio u salon u Istanbulu.


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: