|

Seksipil nema rok trajanja: 62-godišnji model za intimno rublje

Seksipil nema rok trajanja: 62-godišnji model za intimno rublje
13
Klix.ba
31.1.2014. u 18:30
207
komentara
13

dijeljenja
Seksipil nema rok trajanja: 62-godišnji model za intimno rublje Jacky O'Shaughnessy (Foto: American Apparel)
Modna kuća American Apparel usprotivila se trendovima angažovanja mladih modela u svojim kampanjama, te za svoju novu liniju intimnog rublja zaposlila 62-godišnju Jacky O’Shaughnessy.
Njenu fotografiju u čipkanom vešu firma je objavila na Facebooku i Instagramu uz komentar kako "seksipil nema rok trajanja".

O’Shaughnessy se poslom modela počela baviti 2011. godine kada je jedan modni skaut primijetio u njujorškom restoranu. Svoj prvi angažman imala je za kompaniju Advanced Basics i nazvala ga "veoma zabavnim".

"Toliko puta sam pročitala kako je posao modela u najmanju ruku bljutav. Ipak, meni je bio zanimljiv i kreativan. Zahtijevao je mnogo energije i sposobnosti da komunicirate bez riječi. Nije to bilo veliko snimanje sa puno ljudi koji galame okolo i pomažu vam. Bila je tu samo fotografkinja Marsha sa svojim fotoaparatom, tako da je bilo vrlo intimno", izjavila je 62-godišnjakinja.

Odluku da angažuju Jackie fanovi na Facebooku dočekali su s oduševljenjem. Mnogi su im čestitali što su "prigrlili godine", a jedna osoba je prokomentarisala: "Želim vidjeti više modela kao što je ona! Sjajno!", dok je druga napisala: "Nadam se da ću i ja biti ovako lijepa kad ostarim".

Ovo nije prvi put da je kontroverzni trgovac odjećom prekršio "norme". Učinili su to i nedavno kada su u izlog svoje prodavnice u New Yorku postavili lutke sa vidljivim stidnim dlakama. Taj potez je naišao na različite reakcije.
Prijavi grešku


Komentari (207)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...