Moda i ljepota
0

Seks produžava život, jača zube i ublažava PMS

Sarajevo-x.com
Svima je već dobro poznato da je seks koristan za zdravlje. Međutim, najnovije istraživanje je dalo još mnogo dodatnih razloga za njegovo upražnjavanje.

Ispitivanjem uzorka od hiljadu srednjovječnih muškaraca utvrđeno je da je stopa smrtnosti gotovo upola manja kod onih koji su najčešće doživljavali orgazam.

Također, otkriveno je da seks poboljšava osjećaj mirisa, smanjuje rizik od srčanih bolesti, a ujedno djeluje i kao fizička vježba, jer troši oko 200 kalorija u 15 minuta. Tijekom seksa proizvodi se dodatna količina testosterona što ojačava kosti i mišiće.

Studija iz 2002. godine, koja je provedena na uzorku od 293 ženske osobe, otkrila je da su žene, čiji partneri ne koriste kondome, manje sklone depresiji. Kao uzrok se navodi hormon prostoglandin koji se nalazi u sjemenu. On se, navodno, apsorbuje u ženski genitalni trakt što utječe na moduliranje ženskih hormona.

Nešto prije orgazma, nivo hormona oksitocina poveća se za pet puta. Povećani nivo oksitocina utječe na ispuštanje endorfina, hormona sreće, koji uklanja glavobolju, artritis, pa čak i migrene. Seks kod žena također utječe i na ublažavanje neugodnih simtoma PMS-a.

Prehlade i gripe vrlo su rijetke kod čestih konzumenata seksualnog odnosa. Seks samo jednom ili dvaput tjedno utječe na stvaranje imunoglobulina A, antitijela, koji ojačava imunološki sustav.

Bolja kontrola nužde, kvalitetniji zubi i "sretnija" prostata također su "posljedica" seksa. Muškarci u 20-ima mogu spriječiti nastanak raka prostate, ejakuliranjem bar pet puta tjedno, pokazala je nedavna britanska studija, prenosi Forbes.