Podizanje trepavica
4

Saznajte šta je Lash Lift i kako se radi: Beauty tretman koji je zaludio svijet

Klix.ba
Sve žene godinama sanjaju o dugim i gustim trepavicama bez upotrebe maskare i bez dosadne nadogradnje. Tretmanom Lash Lift sada je i to moguće. Ovaj tretman je bezbolan i prilično brz i sve je popularniji među ženama.

Mnoge poznate osobe poput Chrissy Metz i Karrueche Tran kunu se u ovaj tretman. Lash lift tretman je zapravo keratinski tretman uvijanja trepavica, nešto poput minivala za trepavice.

Lash lift je tretman koji podiže, uvija i daje definiciju vašim trepavicama koje su u kombinaciji s bojenjem tamnije i primjetnije, učinak tretmana obično traje od šest do osam sedmica, a ako imate duže trepavice neće vam biti potrebna čak ni maskara.

"Ovaj tretman podiže i uvija vaše trepavice. No, za razliku od jakih formula koje su se nekada koristile za minival za kosu, ovaj tretman je nešto blaži", rekla je Courtney Buhler.

Proces Lash lifta

Prije početka tretmana područje oko očiju i trepavice moraju biti apsolutno čisti. Bez šminke i ulja. Potom kozmetičarka stavlja silikonski kalup na kapak pomoću netoksičnog ljepila.

Kozmetičar potom preko kalupa uvija trepavice koje su zakrivljene prema gore. Kada se sve trepavice stave na kalup, odvoje se jedna od druge. Potom se stavlja otopina za uvijanje trepavica. Otopina se drži na trepavicama petnaestak minuta. Kod nekih osoba dovoljno je samo pet minuta, ali to zavisi od debljine vaših trepavica.

Kada se otopina ukloni, na trepavice se nanosi ulje. Kada se tretman završi trebali bi izbjegavati kvašenje trepavica prva 24 sata. Također, trpavice ne biste trebali previše pritiskati kako ne bi izgubile oblik.

Učinak ovog tretmana trebao bi vam trajati od šest do osam sedmica, a kod nekih osoba čak deset.

Što se tiče neželjenih efekata, oni se vrlo rijetko dešavau. Najgore što vam se može desiti jeste da slomite vaše trepavice. Također, postoji mogućnost i alergijske reakcije, kao i kod bilo kojeg tretmana koji uključuje upotrebu hemijske otopine.

Ovaj tretman se ne preporučuje osobama koje inače imaju osjetljive oči, ali ni trudnicama.