Moda i ljepota
0

Savršena tetovaža za zaposlenu ženu: Vaš šef nikada neće saznati gdje se nalazi

Klix.ba
Najnoviji trend u tetoviranju riješio je dilemu kada je riječ o ukrašavanju tijela tintom; kako imati tetovažu, ali ne dopustiti da ona utječe na poslovni život i karijeru, budući da su tetovaže nešto što većina poslodavaca ne želi vidjeti na svojim uposlenicima.

Trend je sljedeći: Uradite tetovažu na boku i nećete imati problema!

"Bok je savršeno mjesto. Tetovažu možete uvijek pokazivati, ali je isto tako možete sakriti u situacijama u kojima nisu dozvoljene", kazao je JonBoy, majstor tetoviranja slavnih.

rrose sélavy #jonboytattoo

Fotografiju objavljuje c/s ∴jon✞boy∴ p/v (@jonboytattoo)

Tetovaže na boku su nešto što se u posljednje vrijeme često viđa na društvenim mrežama, naročito Instagram profilima slavnih kao što su Kendall i Kylie Jenner.

All red. @bangbangnyc

Fotografiju objavljuje Kylie (@kyliejenner)

Bok je savršeno mjesto za pokazivanje tetovaže u kupaćem kostimu ili hlačama plitkog struka, ali savršeno mjesto koje je u profesionalnim okruženjima uvijek sakriveno.

Poslodavci su nemilosrdni prema kandidatima sa ukrasima na tijelu, bilo da se radi o tetovažama ili pirsingu. Istraživanja su pokazala kako će od dvije osobe jednakih kvalifikacija posao uvijek dobiti ona koja nema takav ukras na sebi.

I ugh in #mycalvins @hussysquad #jonboytattoo

Fotografiju objavljuje c/s ∴jon✞boy∴ p/v (@jonboytattoo)