Savršen spoj različitosti: Kaftan studio predstavio kolekciju #Sisters

Savršen spoj različitosti: Kaftan studio predstavio kolekciju #Sisters
1.639
A. Z.
8.3.2020. u 17:30
19
komentara
1,6k

dijeljenja
1/13
2/13
3/13
4/13
5/13
6/13
7/13
8/13
9/13
10/13
11/13
12/13
13/13
Status žene u društvu se do danas nije značajno promijenio. Razne predrasude prema ženama su još uvijek itekako prisutne u mnogim segmentima života, pri čemu moda i odijevanje žena nisu izuzetak. Inspirisano tim promišljanjima nastala je kolekcija "Sisters" kroz koju sestre dizajnerice iz Kaftan studija, propitujući svoje vlastite različitosti, predstavljaju dva autentična vizuelna izraza koji iako su naizgled drugačiji, ipak funkcionišu zajedno - jedinstveno.
Poštovanje različitosti, sloboda izbora, razumijevanje, tolerancija, ljubav i prihvatanje su neki od najplemenitijih odlika ljudskog bića i manifest slobode koju Kaftan studio hrabro demonstrira kroz svoje umjetničko djelovanje u sferi modnog dizajna.

"Paralelno sa finaliziranjem nove kolekcije putem Instagrama pozvale smo sve žene da objave storije pod hashtagom #sisters, te je tako nastala svojevrsna inicijativa koji je imala sjajan odziv gdje se mogla vidjeti cijela lepeza različitih žena, prijateljica, sestara, koje su potpuno različite, ali prihvataju jedna drugu bez predrasuda, sa ljubavlju i uvažavanjem. Ono sto nam je interesantno i čemu kao dizajnerice svjedočimo godinama jeste to da žene, bez obzira na životna ubjeđenja, lična viđenja i stavove, vrlo lako pronalaze zajednički jezik kada je riječ o modi i odijevanju. Moda kao umjetnost ima snagu da spaja sve različitosti i mišljenja smo da je upravo to njena najveća vrijednost", kazale su Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović.

Kaftan studio preporučuje da pogledate prelijepe manekenke Nataliju Denić i Snežanu Gašić pred objektivom najboljeg bh. modnog fotografa Edvina Kalića, a da pri tome kao soundtrack poslušate i pjesmu "Sisters Are Doin' It For Themselves" Eurythmicsa i Arethe Franklin.


Dizajn i art direkcija: Kaftan studio
Direktor fotografije: Edvin Kalić
Models sisters: Natalija Denić & Snežana Gašić
Hair style sister: Meliha H. Višća
Make up sister: Maja K. Talović
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...