Nekoliko trikova
20

Savjeti koji će vam pomoći da ispravite kosu bez pegle

Klix.ba
Ukoliko nemate ravnu kosu i želite je ispraviti bez korištenja pegle ili odlaska u frizerski salon, onda to možete napraviti i kod kuće ukoliko iskoristite određene savjete.

Mješavina jajeta i mlijeka je prvo rješenje za ravnu kosu. Stavite jaje u šolju milijeka i promiješajte te smjesu ostavite nekoliko minuta, a potom je nanesite na kosu četkom. Zamotajte kosu u peškir i tako zadržite 90 minuta, a onda je operite blagim šamponom. Rezultati će vas iznenaditi.

Aloe vera i ulje su također dobra kombinacija. Činjenica je da aloe vera potiče rast kose, a ako je pomiješate pola šolje aloe vere s istom količinom kokosovog ulja te tu smjestu nanesete na kostu i zadržite je sat vremena, izravnat ćete kosu barem privremeno. Naravno, smjesu je nakon pomenutog vremenskog perioda potrebno isprati.

Jabukovo sirće je poznato po tome što omogućava prirodno čišćenje, a kada se nanese na kosu, ono uklanja prljavštinu i kosu čini ravnom i mekanom. Pomiješajte tri supene kašike jabukovog sirćeta s dvije šolje vode. Nakon što stavite šampon na kosu, isperite je, a onda i iskoristite mješavinu za ispiranje.

Kokosovo mlijeko i kukuruzni škrob u kombinaciji ispravljaju kosu. Pola šolje kokosovog mlijeka pomiješajte s dvije supene kašike kukuruznog škroba i mješavinu nanesite na kosu pomoću četke. Tako zadržite sat vremena, a potom isperite vodom i blagim šamponom.