{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Sarajlija Tarik Kaljanac ponio titulu najljepšeg manekena svijeta

S
10.5.2010. u 14:18
116
164
Sarajlija Tarik Kaljanac ponio titulu najljepšeg manekena svijeta
116
Dvadesetogodišnji Tarik Kaljanac iz Sarajeva na takmičenju Mister Universe Model 2010 u Venezueli ponosno je ponio titulu najljepšeg muškarca na svijetu. Krunu najljepšeg muškarca mladi bosanskohercegovački maneken osvojio je zahvaljujući glasovima žirija, ali i zahvaljujući publici koja je glasala putem interneta.
Tarik Kaljanac osim titule najljepšeg manekena na svijetu osvojio je i drugu nagradu za najbolje tijelo na ovom prestižnom takmičenju.

Uspješni bh. maneken u Venezuelu je otputovao zahvaljujući preporuci aktuelnog mistera Bosne i Hercegovine Dejana Radovića, koji je znao cijeniti potencijal 20-godišnjeg Sarajlije.

Inače, Kaljanac, koji je student prve godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, manekenstvom se bavi skoro šest godina. Svoje prve manekenske korake napravio je zahvaljujući Ameli Radan, no posljednjih godina radi samostalno.

Na takmičenje u Venezuelu otišao je zahvaljujući novčanoj pomoći prijatelja, te nekolicini sponzora, koji su bili potpuno sigurni da ovaj mladi Sarajlija može u našu zemlju donijeti laskavu titulu najljepšeg manekena na svijetu.

Inače, na takmičenju Mister Universe Model 2010 učestvovali su brojni manekeni iz skoro svih zemalja svijeta. Tarikov prvi pratilac je Leo Opazo iz Čilea, drugi je Tuur Roels iz Belgije, a treći pratilac je Edgar Moreno Muñoz iz Venezuele.

Tarik Kaljanac, najljepši maneken svijeta, sutra se vraća iz Venezuele u Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: