U okviru sedmice mode
124

FOTO / Sarajka Ina Soltani otvorila Style Fashion Week u Los Angelesu

Klix.ba
Ina Soltani
Ina Soltani
Ina Soltani, modna kreatorica porijeklom iz BiH, koja više od 20 godina živi u Los Angelesu, otvorila je prestižni Style Fashion Week, koji se održava u okviru sedmice mode u Los Angelesu.

U prepunoj dvorani Vibiana Cathedral bilo je više od 500 zvanica koje su uživale u glavnom programu večeri, a to je nova kolekcija Ine Soltani za jesen/zimu 2013.

U intervjuu koji je Ina dala za New York Fashion Times kratko je opisala svoju kolekciju rekavši da je to priča o ljepotici probuđenoj iz magičnog sna u noćnu moru stvarnosti.

"Na svoj način ovom kolekcijom pokušavam da skrenem pažnju na turbulentni svijet koji nas okružuje", objasnila je Ina.

Soltani je u ovoj kolekciji pokazala da, pored svog prepoznatljivog stila glamuroznih red carpet haljina vividnih boja, zna i od crne da napravi nešto sasvim novo i uzbudljivo. Modeli od kože su, pored specifične izrade, veoma zanimljivo dizajnirani i daju izgled glamuroznosti i seksipila.

Kreacije Ine Soltani na crvenim tepisima nose poznate ličnosti iz cijelog svijeta, a posebno u Hollywoodu. Među njima su Jennifer Lopez, Kristen Stewart, Miley Cyrus, Katy Perry, Lindsay Lohan, Emily Blunt, Jaimie Alexander, Cheryl Cole, Jessica Biel, Kim Kardashian, Lucy Liu, Eva Longoria, Fergie, Taraji Hanson, Jordin Sparks, Marisa Tomai, Carrie Underwood, Michelle Rodriguez, Ashley Simpson, Demi Lovato, Anna Faris, Jennifer Beals, Alyssa Milano, Christina Milian, Jada Pinkett Smith i druge dame.

Među slavnim osobama koje su u posljednje vrijeme nosile Inine kreacije su i holivudska zvijezda Jessica Chastain, ovogodišnja dobitnica nagrade Golden Globe, koja je nominovana za Oscara za film "Zero Dark Thirty", i Kerry Washington, koja je nominovana za Oscara za "Django Unchained".

Cindy Crawford je prije nekoliko mjeseci radila editorijal za Fashion Gone Rogue. Pored modela Calvin Klein, Cesare Paciotti, Armani, Wolford i Giuseppe Zanotti nosila je i modele Ine Soltani.