|

Sarajevske dizajnerice predstavile kreacije na crvenom tepihu SFF-a

Sarajevske dizajnerice predstavile kreacije na crvenom tepihu SFF-a
14
Klix.ba
12.8.2018. u 08:14
9
komentara
14

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Dizajnerice Hatidža Nuhić, Irma Saje i Emina Husedžinović Ibrahimović predstavile su na Crvenom tepihu 24. Sarajevskog Filmskog Festivala (SFF) svečane haljine koje su kreirale u sklopu nagradne igre brenda Dove.
Kompanija Unilever je ove godine na bh. tržište lansirala novi Dove dezodorans koji ne ostavlja tragove na 100 boja. U svrhu promovisanja istog, održana je nagradna igra, u kojoj je Unilever nagradio svoje vjerne potrošače. Tri djevojke i žene iz Trebinja, Sarajeva, te Kaknja osvojile su svečane haljine, koje su samo za njih kreirale Hatidža Nuhić, Irma Saje i Emina Husedžinović Ibrahimović.

"Svaki projekat koji slavi jedistvenost i posebnost svake žene će imati moju podršku. Dove je prepoznao upravo to, ono što ja želim poručiti svojim kreacijama svim ženama - da budu ono što jesu i da se toga ne boje. Posebno me privukla činjenica da će crvenim tepihom na Sarajevo Film Festivalu prošetati možda neka žena koja to nikada do sada nije imala priliku. To mi je dalo dodatni izazov za kreiranje, jer želim upravo tu jedinstvenost i razičitost svake žene da istaknem", kazala je dizajnerica Hatidža Nuhić.

Dizajnerice Emina Husedžinović Ibrahimović i Irma Saje govore da im je bilo zadovoljstvo sarađivati sa Dovom, te prepustiti se mašti i kreaciji posebne haljine za jednu od pobjednica nagradne igre.

"Ideja projekta je vrlo inovativna. Dove nijanse duginih boja su asocijacija za ljeto, sreću, međuljudsku toleranciju, a poslužile su i kao dobra ideja za stvaranje savršene personalne haljine za crveni tepih", navodi Emina Husedžinović Ibrahimović.

Tri pobjednice nagradne igre, Berina Zametica, Vera Tarlać i Selma Kadrić izrazile su zahvalnost Dove brendu i Unileveru, ističući da su sretne i zbog saradnje sa dizajnericima.

Unilever je, kao društveno odgovorna kompanija, već petu godinu za redom zlatni sponzor SFF. Do sada, to sponzorstvo je bilo vezano za brend Algida, kroz promociju svjetski poznatih sladoleda. Od ove godine sponzorstvo je prošireno na druge brendove Unilevera iz oblasti osobne njege, a to su Axe i Dove. Osim pomenute promocije novih Dove dezodoransa, koji nijednu damu neće iznevjeriti, posjetitelji koji dođu pogledati film u „Metalcu“ tokom jedne od filmskih večeri bit će nagrađeni novim Axe Gold proizvodima.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...