Moda i ljepota
0

Sarajevo Fashion Week jesen/zima 2003

Klix.ba
Nakon velikog uspjeha koji je dosada imao aprilski Sarajevo Fashion Week proljeće/ljeto, obavještavamo vas da će se Sarajevo Fashion Week jesen/zima održati od 27. novembra 2003. godine.

Sarajevo Fashion Week jesen/zima je zasigurno najveći modni skup u našoj državi sa učešćem najpoznatijih modnih kreatora iz zemlje i inozemstva kao i učešćem velikog broja modnih djelatnika, tvrtki, manekena, novinara...

SARAJEVO FASHION WEEK BH. u pogledu mode, odijevanja i osobnog iskazivanja značio je određenu prekretnicu. Zamišljen kao i sve slične manifestacije u svijetu, sarajevski Fashion week predstavio je i predstavljat će jedan iskreni festival mode, reviju svih revija, organizovanih u proteklu godinu dana na ovim prostorima.

Za to vrijeme bosanskohercegovačka kulturna scena dobila je još jedan značajan segment, kao što je moda u kojoj se za tri godine uspjelo predstaviti preko pedeset mladih dizajnera i dobiti jedan još značajan status afirmiranih dizajnera, koji su se uz Fashion Week uspjeli predstaviti i u drugim zemljama Evrope.

Sarajevo i BiH ugostili su preko 16 zemalja od kojih su: Italija, Francuska, Švicarska, Njemačka, i naravno prvi put 2000. godine kroz modu su se u Sarajevu okupile sve naše susjedne zemlje: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, koje su već protekle tri godine bili stalni učesnici i koji će to i ostati jer se raduju svakom susretu u Sarajevu i zajedničkim novim stvaranjima.

Bilo bi šteta da se ovakav projekt ne nastavi u budućnosti, jer je uspio otvoriti vrata svim mladim dizajnerima i perspektivnim ljudima. Zahvaljujući Sarajevskom Fashion Week-u po prvi put su dobili šansu da se predstave u Cirihu, Luxemburgu, Francuskoj, sa kojih su, predstavljajući BiH donijeli u našu državu mnogobrojne nagrade.

Projekat Sarajevo Fashion Week ne okuplja samo dizajnere, već i veliki broj manekena i vizažista, kao i veliki broj inostranih posjetilaca, koji odlaze iz Sarajeva puni utisaka i sa željom da ponovo budu učesnici ovog svjetskog projekta. Projekat Sarajevo Fashion Week, nastao je kao želja svih dobrih ljudi da se gradu i BiH vrati dostojanstvo i renome, ugled i poslovna suradnja, a u tome je prema ocjenama svih više nego uspjelo.

Ove godine SFW jesen/zimu 2003 se održava u poslovnom centru zgrade UNITIC.