Moda i ljepota
669

Sarajevo dobilo prvu prodavnicu robne marke Polo Ralph Lauren

Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Polo Ralph Lauren, modni autoritet kada su u pitanju pristupačni trendovi, moderni stilovi i kvalitetna garderoba, otvorio je sinoć svoju prvu prodavnicu u Sarajevu.

Veliki broj ljubitelja ovog brenda strpljivo je čekao otvorenje prodavnice na drugom spratu u BBI centru kako bi kupili komad odjeće s najdražim logom.

Prvi Polo Ralph Lauren shop u Sarajevu nudi širok asortiman garderobe koja je podijeljena u nekoliko različitih modnih koncepata za žene, muškarce, tinejdžerke i djecu, a pored ovog svjetskog brenda, u prodavnici će se moći pronaći i kolekcije modnog brenda La Martina i Barbour.

"Kupci u BIH su dugi niz godina iščekivali Polo Ralph Lauren i sada konačno, možemo da kažemo da smo stigli. Otvorenje Polo Ralph Lauren shopa zadovoljit će ukuse građana i svjetske modne brendove im učiniti dostupnima. Tri brenda na jednom mjestu - posjetite nas!", poručuju iz firme Time Out.

Firma slavnog dizajnera Ralpha Laurena danas ima nekoliko labela: Polo by Ralph Lauren, Polo Sport, Purple Label, Club Monaco, Lauren, Rugby and Polo Jeans Co.

Polo Ralph Lauren je najpoznatija linija robne marke Ralph Lauren, u kojoj se isprepliću tradicija i klasika, i izvrsni krojevi, te predstavlja "američki prestiž" u pravom smislu te riječi.

Priča o uspjehu ovog brenda i robne marke počela je prije četrdeset godina kolekcijom kravata i tvid odijela i košulja "englesko-američkog stila i francuskog kroja", koja je bila namijenjena za bogate kozmopolite sa osjećajem za "šik", te predstavljala posve novi koncept oblačenja na osnovu kojeg se za Ralpha Laurena pročulo po cijelom svijetu.