Uvjerljiva pobjeda
67

Sarah Rose Summers iz Nebraske je najljepša žena u SAD-u

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Sarah Rose Summers iz Nebraske nova je Miss SAD-a. Najljepša djevojka u Americi ima 23 godine, a odnijela je uvjerljivu pobjedu među 50 kandidatkinja.

Ovogodišnji izbor za Miss održan je u Louisiani, a lijepa Sarah, koja će predstavljati SAD na takmičenju Miss Universe, je tokom večeri otkrila mnoge detalje o sebi. Rekla je da želi biti pedijatrijska sestra i pomagati bolesnoj djeci.

"Kada sam imala pet godina bila sam u dječijoj bolnici u Omahi. Ne sjećam se mnogo toga, ali znam da su moji roditelji bili veoma zabrinuti. Moja medicinska sestra je bila fantastična i ona je neko na koga želim da se ugledam”, objasnila je Sarah.

Prva pratilja je Caelynn Miller-Keyes iz Sjeverne Karoline, a druga Karolina Urrea iz Nevade. Miller-Keyes je govorila o problemu seksualnog zlostavljanja, a Urrea o problemu beskućnica.

Foto: AFP
Foto: AFP

Najljepša djevojka Amerike Sarah Rose Summers pozvala je ljude da slušaju jedni druge naglasivši da je to ono što ljudi iz SAD-a trebaju raditi.

Na izboru za najljepšu djevojku SAD-a takmičila se i Tea Draganović čiji su roditelji porijeklom iz mjesta Donja Ljubija, blizu Prijedora. Tea je predstavljala državu Idaho.