Pete visoke 31 centimetar
0

Sandale koje će vas vinuti u nebeske visine

Sarajevo-x.com
Za sve djevojke koje žele izgledati više rumunski dizajner obuće osmislio je sandale sa petom od čak 31 centimetar. Zahvaljujući ovim sandalama djevojke će se moći vinuti u nebeske visine, no ipak za ručno izrađeni par ekstravagantnih cipela morat će platiti 1.200 eura, što je dva puta više od prosječne plate u Rumuniji.

Mihai Albu, koji s razlogom nosi nadimak "arhitekt cipela", tvrdi kako njegove sandale vrijede 1.200 eura, jer omogućavaju svim djevojkama da se vinu u nebeske visine, a u uz to da nose udobnu, ručno izrađenu i prelijepe sandale.

"Nisu sve žene dugonoge i zato su im potrebne visoke pete", kazao je Mihai Albu, bivši arhitekta koji za svoje umjetničke kreaciju koristi i znanje iz arhitekture, ali i iz matematike, prenosi Daily Telegraph.

Za izradu sandala koristi francusku kožu koju ukrašava draguljima, perjem i ogledalcima.

Svojim izvanrednim kreacijama osvojio je naslovne stranice brojnih modnih časopisa diljem svijeta, te je stekao velik utjecaj u modnom svijetu.

Uprkos tome što su sandale skupe naručuju ih mnoge djevojke.

Njegove sandale imaju i specijalne efekte, pa tako izgledaju potpuno drugačije ukoliko ih gledate iz nekog drugog kuta.

Neke od njegovih najljepših kreaciju su zasigurno sandale sa smaragdnom petom i maskom lobanje na vrhu ukrašene paunovim perjem, dok naprimjer druge sandale imaju tri pete, iako su dvije samo dekorativne. Također, Albu je osmislio i cipele koje nalikuju staklenoj vazi.

Inače, Albu crpi inspiraciju iz djela rumunskog kipara Constantina Brancusija i španskog arhitekte Antonija Gaudija.